19 / 04 / 2024

Kocaeli'de arızalı konutlara yerleştirilen depremzedeler adliye önünde eylem yaptı!

Kocaeli'de arızalı konutlara yerleştirilen depremzedeler adliye önünde eylem yaptı!

Grup, Kocaeli Valiliğince, haklarında konutların tahliyesi için açılan  davanın 2. duruşmasının ardından Kocaeli Adliyesi önünde toplandı



Kocaeli"de, aralarında 17 Ağustos Marmara  Depremi sonrasında Arızlı Konutlarına yerleştirilen depremzedelerin de bulunduğu  grup, kira ve aidatlarını ödemedikleri gerekçesiyle, haklarında çıkartılan icra  kararını protesto için Kocaeli Adliyesi önünde eylem yaptı.
               
Grup, Kocaeli Valiliğince, haklarında konutların tahliyesi için açılan  davanın 2. duruşmasının ardından Kocaeli Adliyesi önünde toplandı.
               
Burada grup adına basın açıklamasını yapan Recep Uğur, bugün 1. İcra  Hukuk Mahkemesinde, Kocaeli Valiliğinin kendilerinin Arızlı Konutları"ndan  tahliyesini öngören davanın duruşmasında 43 depremzedenin davalı olarak  katıldığını söyledi.
               
Duruşmanın mahkemeye sunulan yeni delilerinin incelemesi amacıyla ileri  bir tarihe ertelendiğini ifade eden Uğur, ' Mahkeme, geçen duruşmada Vakıfbank Kocaeli Merkez şžubesi"nden depremzedelerin söz konusu bankaya yatırdığı paranın  hangi amaçla yatırıldığına ilişkin belgelerin eline ulaşmaması ve tarafımızca  sunulan yeni delillerin incelenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi'  diye konuştu.
               
Sakarya Bölge İdare Mahkemesince 2002 ve 2003 yıllarında çıkarılan  kararda, kendilerinin kira ödemek zorunda olmadığının belirtildiğini ifade eden  Uğur, şöyle konuştu:
               
'Burada yargı 'Depremzededen kira alamazsın' diyor. Kesin hükme  bağlamış bu konuyu. Bu karardan sonra 2006 yılında Kocaeli Valiliği  depremzedelerle kira sözleşmesi yapıyor. Kocaeli Valiliği burada 'Biz sosyal  devletiz' diyor. Bu sözleşmenin ardından Sakarya Bölge İdare Mahkemesinin  kararının temyizi için 2008"de Danıştay"a başvuruyor. Bu hukuk usulüne aykırıdır.  Bu davanın buraya gelmesi aykırıdır. Valilik 2010 yılında istedikleri kararı  çıkarttırıyor ve buradan hareketle icra sürecini başlatıyor. Sonunda kamuoyuna  bizi beleşçi olarak tanıtıyor. Ama biz beleşçi değiliz. Niye beleşçi değiliz.  İddia ettikleri gibi biz 2001 ve 2006 yılları arasında, kira alınmamasına dair  bir hüküm olmasına rağmen kira ödemişiz. Bu şekilde bizlerden kira alınmış,  bizlerden mahkeme kararları gizlenmiştir. Kocaeli Valiliği, çıkan mahkeme  kararını gizleyerek ve bizden kira alarak suç işlemiştir. Dolayısıyla Kocaeli  Valiliğinden şikayetçiyiz. İddiaların aksine kendilerinden tapu değil, barınma  hakkını istiyoruz.'
             
Grup, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.
AA


Geri Dön