16 / 04 / 2024

Kocaeli'de bulunan OSB'ler meclise konu oldu!

Kocaeli'de bulunan OSB'ler meclise konu oldu!

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli'de bulunan büyük sanayi kuruluşlarına, OSB'lere ve ilin son altı yıldaki imalat sanayi ve dış ticaret verilerine ilişkin soru önergesi hazırladı...



 

Kocaeli'de bulunan büyük sanayi kuruluşlarına, OSB'lere ve ilin son altı yıldaki imalat sanayi ve dış ticaret verileri meclis gündemine taşındı. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı. Aakr sorularımı Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'ye yöneltti.


Akar'ın soruları


1- Ülkemizin 100 büyük sanayi kuruluşunun kaçı Kocaeli ilinde bulunmaktadır? Bu kuruluşların 2011- 2017 yılları itibari ile ödemiş olduğu vergi tutarı ne kadar olmuştur? Bu kuruluşların kaçının bağlı olduğu vergi dairesi Kocaeli ili sınırları içerisinde bulunmaktadır?


2- Türkiye’nin son 6 yıldaki (2011-2017) imalat sanayi ve dış ticaret verileri nasıl oluşmuştur? Yine son 6 yılda Kocaeli ilinin imalat sanayi ve dış ticaret payı ne kadar olmuştur?


3- Kocaeli ilinde bulunan OSB’lerin ihtisas alanları nedir? Bu OSB’lerde kaç işletme faaliyet göstermektedir? Bu OSB’ler ayrı ayrı belirtilmek üzere yüzde kaç kullanım oranına sahiptir?




Özge ÖZDEMİR/Emlakkulisi.com 



Geri Dön