28 / 03 / 2024

Kocaeli'de iki konuta bir otopark zorunluluğu geliyor!

Kocaeli'de iki konuta bir otopark zorunluluğu geliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi her yıl ortalama 11 bin aracın Kocaeli’deki trafiğe dâhil olmasıyla birlikte harekete geçti. Başlattığı uygulama ile ülke genelinde uygulanmakta olan 3 konut için istenen 1 otoparkın bedele dönüştürmesini kaldırarak, 1 konuta 1 otopark zorunluluğu getirdi.



Nüfus ve araç sayısının artışı ile dünya ile birlikte ülkemizde de ihtiyaç duyulan otopark hizmeti kapsamında, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de önemli projeleri bir bir hayata geçirdi. Kent genelinde yapılan ve önemli bir bölümü ücretsiz olan yaklaşık 9 bin araç kapasitelik düzenli otoparklar ile vatandaşların park etme sıkıntısı en aza indirildi.

BİLİMSEL VERİLER IŞIĞINDA

Çevre planı, nazım imar planı derken kentte planlanmadık nokta bırakmayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Master Planını da hazırlayarak Kocaeli’nin 2025 yılına kadar ortaya çıkması olası ulaşım haritasını ve alınacak önlemleri masaya yatırdı. Bilimsel verilen ışığında planı hazırlayan Büyükşehir, çağımızın sorunlarından biri olan otopark sıkıntısına büyük önem gösterdi. Kentin ihtiyaç duyulan noktalarına yapılan otoparklar ile vatandaşlara rahat nefes aldıran Büyükşehir, Hizmet Binası’nın arkasına ücretsiz açık otopark inşa etti. Otopark 3 bin 436 araçlık kapasitesi ile küçük bir ilçenin nüfusu kadar park yeri oluşturdu.

KADIKÖY MAHALLESİ KATLI OTOPARKI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Bekirpaşa mevkiinde modern bir otopark ve pazar binası inşa etti. Toplam 58 bin 350 metrekare alana sahip 7 katlı yapının bodrum katı 8 bin 89 metrekare, zemin katı 8 bin 92 metrekare, birinci katı bin 448 metrekare, ikinci katı 8 bin 439 metrekare, üçüncü ve dördüncü katlar 8 bin 448 metrekare, teras katı ise 8 bin 383 metrekare şeklinde inşa edildi.

7 KATLI VE ÇOK AMAÇLI

7 katlı olarak planlanan tesisin bodrum katında kamyon ve minibüsler için 121 taşıtlık otopark yer alıyor. Yapının zemin katında 162 tezgahlık sabit pazar alanı, 1 tanesi yemek salonu olmak üzere 4 adet işyeri, 4 adet dükkan, 8 adet balık satış yeri, mescit ve tuvaletler bulunuyor. Yapının birinci katında 258 tezgahlık pazar alanı yer alıyor. Binada toplam bin 106 araçlık otopark yer alıyor. Yapının teras katında 2 bin 220 metrekare kapalı alanda 500 kişilik düğün salonu ve 130'ar kişilik 2 adet seminer salonu bulunuyor.

GÖLCÜK KAPALI OTOPARKI

Büyükşehir Belediyesi park sorununu gidermek amacıyla Gölcük’te katlı otopark oluşturdu. Yaklaşık bin 200 metrekare alan üzerine kurulu katlı otopark 5 kat şeklinde uygulanıyor. 170 araç kapasiteye sahip otopark, bodrum ve dört kattan oluşuyor.

İHTİYAÇ DUYULAN NOKTALARDA

Artan nüfus ve araç sayısını da göz önünde bulunduran Büyükşehir, sadece bu otoparkla kalmadı. Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm parkı olan Sekapark’a da bin araçlık otopark yaptı. Marina’da da 110 araçlık otoparkı vatandaşların hizmetine sundu. Ayrıca kendi bünyesindeki 28 kültür merkezine de 600 adet kapalı ve açık otopark yaptı. Ayrıca Umuttepe, Mannesman Seka, İnterteks Fuar Alanı, KOÜ Tıp Fakültesi gibi noktalarda ve yapılan sahil düzenlemeleri ile mesire alanlarında birçok otopark alanı inşa edildi.

6 BİN 500 METREKARE ALANA SAHİP

Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç olan yerlere otopark yapımı için planlamalarına da ihmal etmiyor. Bu kapsamda yeni hizmet binasına taşındıktan sonra yıkımı gerçekleştirilen Vilayet binası alanında 357 araçlık otopark yapımı için kollar sıvandı. Kent merkezinde otopark ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacak otopark 6 bin 500 metrekare alana sahip olacak.

KOCAELİ’NDE İLK KEZ UYGULANAN OTOPARK SİSTEMİ

Kocaeli’de ilk kez uygulanacak bir sistemle de vatandaşlara otopark hizmet verecek. Yarı otomatik otopark mekanizması olacak kapalı otoparkta vatandaşlar, arabasını belirlenen noktalara bıraktıktan sonra boş olan yere otomatik olarak çekilecek. Böylece vatandaşlar zahmetsizce araçlarını park edebilme imkanı bulacak. Otoparkta engelli ve elektrikli otomobiller için de yer ayrılacak. Kapalı otoparktan çıkışlarda asansörler ile sağlanacak.

2 KONUTA 1 OTOPARK ZORUNLULUĞU

Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi her yıl ortalama 11 bin aracın Kocaeli’deki trafiğe dâhil olmasıyla birlikte harekete geçti. Başlattığı uygulama ile ülke genelinde uygulanmakta olan 3 konut için istenen 1 otoparkın bedele dönüştürmesini kaldırarak, 1 konuta 1 otopark zorunluluğu getirdi. Kocaeli’de inşaatına başlanılan binaların altında veya bahçesinde otopark yeri ayrıldı.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Haber Milat'ta şu şekilde yer aldı


KOCAELİ Büyükşehir, kent genelinde onlarca otopark inşa ederek araç park etme sorununa çare buluyor. 


Nüfus ve araç sayısının artışı ile dünya ile birlikte Türkiye'de ihtiyaç duyulan otopark hizmeti kapsamında, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de önemli projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Kent genelinde yapılan ve önemli bir bölümü ücretsiz olan yaklaşık 9 bin araç kapasitelik düzenli otoparklar ile vatandaşların park etme sıkıntısı en aza indirildi. Çevre planı, nazım imar planı derken kentte planlanmadık nokta bırakmayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Master Planını da hazırlayarak Kocaeli'nin 2025 yılına kadar ortaya çıkması olası ulaşım haritasını ve alınacak önlemleri masaya yatırdı. 


Kentin ihtiyaç duyulan noktalarına yapılan otoparklar ile vatandaşlara rahat nefes aldıran Büyükşehir, Hizmet Binası'nın arkasına ücretsiz açık otopark inşa etti. Otopark 3 bin 436 araçlık kapasitesi ile küçük bir ilçenin nüfusu kadar park yeri oluşturdu. 


Milat 


Geri Dön