26 / 04 / 2024

Kocaeli'den Van'a trenle 60 konteyner ev gönderildi!

Kocaeli'den Van'a trenle 60 konteyner ev gönderildi!

Kocaeli Valiliğince başlatılan yardım kampanyası kapsamında 60 konteyner ev, trenle Vana gönderildi. Kocaeli Valisi Topaca, Vandaki vatandaşlara başılarını sokabilecekleri konteynerlerden göndermeye devam edeceklerini söyledi



Kocaeli Valiliğince başlatılan kampanya kapsamında 60 konteyner ev, trenle Vana gönderildi. Derince Limanında konteynerlerin gönderilmesi dolayısıyla basın mensuplarını açıklama yapan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, bugünkülerle birlikte Vana toplam 210 konteyner ev gönderdiklerini söyledi.

Sağlık Bakanlığından da 100 konteyner ev talebini aldıklarını ve onların da siparişini verdiklerini belirten Topaca, 20 Aralıka kadar bin 200 konteyner ev göndereceklerini bildirdi.

"Vandaki vatandaşlarımızın acısını bir nebze olsun dindirecek, onların başını sokabileceği sıcak bir yuva olabilecek konteynerleri göndermeye devam edeceğiz" diyen Topaca, konteyner evlerin Vanda altyapısı hazırlanmış bir yerde elektrik ve kanalizasyon bağlantısı yapıldıktan sonra rahatça kullanılabileceğini vurguladı.

21 metrakarelik konteynerlerin içinde ısıtıcı, tuvalet ve mutfak bulunduğuna dikkati çeken Topaca, gönderilen konteynerlerin finansmanının Kocaeli Valiliği, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve hayırsever vatandaşlarca sağlandığını belirtti.

Vandaki şartları kolaylaştırma anlamında evleri yıkılan vatandaşların da Türkiyenin değişik yerlerinde sosyal tesislere gönderildiğini kaydeden Topaca şöyle devam etti:

"Bizim ilimize de yaklaşık 250 civarında şu anda gelen var. Bir de kendi  imkanları ile gelip akrabalarının yanında kalan 400 civarında vatandaşımız var. Bu sayı tabi her gün artıyor. Valilik ve kriz masası bünyesinde gelen vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını da karşılamaya çalışıyoruz. Üç öğün sıcak yemek, çocukların okullara kaydedilmesi, hasta olan vatandaşlarımızın tedavileri, hastanedeki işlemlerinin takibi ve belli aralıklarla sağlık muayenesinden geçirilmesi gibi birçok hizmeti vermeye çalışıyoruz."

Kendi imkanları ile gelip akrabalarının yanında kalan depremzedelere de maddi anlamda bir yardım yaptıklarını belirten Ercan Topaca, şunları kaydetti: 

"Vanda kalıcı konutlar yapılıncaya kadar kira yardımı yapma gibi bir şey de söz konusu. Misafirhanelere yerleştirdiğimiz vatandaşlardan da öyle tahmin ediyorum önümüzdeki günler içerisinde ev kiralayarak eve geçmek isteyenler olacaktır. Onlara da yardımcı oluyoruz. Bu vesileyle vatandaşlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum; evi boş olup evinde bu şekilde Vandan gelen depremzedeleri misafir etmek isteyen vatandaşlarımız da varsa onları bize yardımcı olmaya davet ediyoruz. Çünkü bu acıları biz de çektik. Bu sıkıntıları en iyi bilen kent burası. Böyle bir ortamda bu vatandaşlarımıza sahip çıkmak bizim görevimiz." Konteyner evleri götürecek tren Kocaeli Valisi Ercan Topacanın telsizden talimatı vermesi üzerine Vana doğru hareket etti.

AA


Geri Dön