28 / 03 / 2024

Kocaeli'ye 17 milyar TL'lik yatırım yapıldı!

Kocaeli'ye 17 milyar TL'lik yatırım yapıldı!

Son 13 yılda Kocaeli’ye yapılan 17 Milyar TL Yatırım ve destek vererek, kentin gelişimine çok önemli katkı sağlandı. Ulaştırma ve Haberleşmede 5.6 Milyar TL ile ilk sırayı alırken, Eğitim 1.8 Milyar TL ile yatırımda ikinci sıraya yükseldi...




Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gökmen Mengüç, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken ve yetkililer Kandıra ilçesinde gerçekleştirilecek yatırımları incelediler. Yatırımları değerlendiren ilimizin tepesinde ki isimler, Kandıra’da gerçekleştirilecek başta eğitim olmak üzere birçok proje hakkında yetkililerden detaylı bilgi aldılar.



HİZMETLER DEVAM EDECEK


Ramazan ayı olmasına rağmen saha çalışmalarını sürdüren ilimizin önemli isimleri, Kandıra merkezde gerçekleştirilecek projeleri değerlendirdiler. İncelemelerde ceketlerini çıkararak ve projelere odaklanarak bir kez daha hizmet heyecanlarını gösteren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, devlet yatırımlarının halkımızın hayatını kolaylaştırması için projelerin hızlanması için gerekenlerin yapılması talimatını verdiler.



KOCAELİ’YE SON 13 YILDA 17 MİLYAR TL YATIRIM


Son 13 yılda Kocaeli’ye yapılan 17 Milyar TL Yatırım ve destek vererek, kentin gelişimine çok önemli katkı sağlandı. Ulaştırma ve Haberleşmede 5.6 Milyar TL ile ilk sırayı alırken, Eğitim 1.8 Milyar TL ile yatırımda ikinci sıraya yükseldi. Sağlıkta 543 Milyon TL, Çevre ve Şehircilikte 393,7 Milyon TL ve Gıda, Tarım ve Hayvancılıkta 202 Milyon TL’lik yatırım dikkat çekiyor. Gençlik ve Spor yatırımlarına da 905,8 TL olmasının yanı sıra, TOKİ’de 1.3 Milyar TL’lik yatırımla öne çıkıyor.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön