26 / 04 / 2024

KÖİ Sağlık Zirvesi 26-27 Nisan'da!

KÖİ Sağlık Zirvesi 26-27 Nisan'da!

İstanbul'da yapılacak Kamu Özel İşbirliği ( KÖİ) Sağlık Zirvesi'ne ( PPP Healthcare Summit ), sağlık ve finansman alanında dünyanın önde gelen kuruluşları da katılacak.



Sağlık Bakanlığı ile Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansının himayelerinde, Elmadağ Hukuk ile PPP Experts organizasyonuyla düzenlenecek KÖİ Sağlık Zirvesi, 26-27 Nisan tarihlerinde Raffles Hotel'de gerçekleştirilecek. 

20 ÜLKE ZİRVEYE KATILACAK 

Zirveye 20'ye yakın ülke katılacak. Bü ülkelerden Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Hindistan, Tunus, Kazakistan ve Nijerya'dan bakan seviyesinde katılım olacak.  Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankasının (EBRD) zirveyi desteklediği, özellikle Katar ve Suudi Arabistan'daki fonların da İslami finans noktasında Türkiye'deki projelerde yer almak istediği belirtildi. Konya'daki şehir hastanesini finanse eden, İslam Kalkınma Bankası’da zirveye katılacak .

LONDRA’DAN 3 MİLYAR DOLAR 

Elmadağ Hukuk Kurucu Ortağı Ramazan Arıtürk, dünyanın en büyük şirketlerinin Türkiye'de sağlık alanındaki projelere ortak olmak istediğini vurgulayarak, merkezi Londra'da bulunan bir fonun Türkiye'de sağlık yatırımı yapmak için 3 milyar dolarlık bütçe ayırdığının altını çizen Arıtürk, fonun bu bütçeyi geçe seneki zirveye katıldıktan sonra ayırmaya karar verdiğini söyledi. 

Suudi Arabistan’dan 5 milyar dolarlık bütçe

 Arıtürk, büyüklüğü 100 milyar dolar olan Suudi Arabistan'daki bir yatırım fonunun da Türkiye'ye ilgi gösterdiğini ve Türkiye'deki sağlık yatırımlarına 5 milyar dolar ayırmayı taahhüt ettiğini aktardı. Türkiye'nin artık sağlık alanında dünyanın önde gelen ülkelerinden birisi haline geldiğine dikkati çeken Arıtürk, “ Yani Türkiye bir anlamda sağlık merkezi oluyor” diye konuştu. 



Güneş


Geri Dön