19 / 04 / 2024

Kombiyi kapatmak yerine düşük seviyelerde kullanmak daha tasarruflu!

Kombiyi kapatmak yerine düşük seviyelerde kullanmak daha tasarruflu!

Isıtma ve soğutma ürünleri sektörünün önde gelen şirketlerinden Ferroli, kış aylarında kombiyi kapatmak yerine düşük seviyelerde kullanmanın daha tasarruflu olacağını belirtti. Ayrıca şirket ideal ısı ayarının 80 ile 55 derece olduğunu söyledi...




Ferroli, kombi kullanımı ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:


“Enerji ürünlerini bilinçli kullanarak faturalarda tasarruf mümkün. Kombiler bağımsız ısınma konforu sunar. Bu nedenle de kombi kullanıcısı dilediği müddet dilediği kadar ısınabilir. Merkezi ısınma sistemleri ise 3-4 daireden fazla olan konutlarda yakıt ekonomisi adına kombilerden daha iyidir. Ancak kombide bağımsız ısınma konforu merkezi sistemlerde yakalanamamaktadır. 


Tasarruf adına yapılacak eylemler bellidir. Bir defa binanın dış hacminin soğumaması için geceleri en düşük seviyede ortamı ısıtmak yeterlidir. Kombinizi geceleri düşük bir derecede çalıştırmazsanız kullanım saatlerinde kombiyi çalıştırdığımızda bina blokunun ısınması oldukça zaman alır ve enerji tüketimi büyük oranda artar. Bundan dolayı da kombiyi kapatmadan düşük seviyelerde kullanmak daha sağlıklıdır. Kombilerin 24 saat açık tutulmasında bir sakınca yoktur. Kombi sürekli açık tutulduğu halde ortam ısınmıyorsa birçok sebebi olabilir. Kombinin kapasitesi düşük seçilmiş, evin izolasyonu kötü ya da yapılan sistemle ilgili bir hata vardır. Radyatörler eksik veya devir daim pompasının basıncı ve debisi düşük olabilir. Teknik servisin çağırılması gerekmektedir.”


Termostatik vananın tasarrufa olumlu katkı yaptığına işaret edilen açıklamada “Kombilerin ideal ısı ayarı 80 ila 55 derecedir.” denildi.


Bugün


Geri Dön