28 / 03 / 2024

Konak Tramvayı için çalışmalar devam ediyor!

 Konak Tramvayı için çalışmalar devam ediyor!

Konak Tramvayı'nın imalat çalışmalarında sıra Şair Eşref Bulvarı ile Gazi Bulvarı'nı birbirine bağlayan kavşağa geldi. İki etap halinde yapılacak hat döşeme ve çevre düzenleme çalışmalarının 15 gün içinde tamamlanması hedefleniyor.



Proje kapsamında, Konak Tramvayı'nın güzergahı üzerinde bulunan Şair Eşref Bulvarı'ndaki hat imalat çalışmalarını Lozan Meydanı ile Alsancak Camii arasında geçtiğimiz aylarda başlatan ve Montrö Meydanı hariç olmak üzere Gazi Bulvarı'na kadar tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan da Ali Çetinkaya Bulvarı, Gazi Bulvarı (yol geçişleri hariç), Alsancak Sait Altınordu-Vahap Özaltay meydanları arasındaki çalışmaları bitirmişti. Halen Cumhuriyet Bulvarı, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı ve Meles Köprüsü ile Halkapınar Depo Sahası arasında kalan Halkapınar geçiş köprüsü üzerinde de hat imalat çalışmaları sürüyor.


15 GÜNDE BİTECEK

10 Eylül 2017 Pazar günü ise projenin en kritik aşamalarından birine daha geçilecek. Kent merkezindeki iki önemli arter, Şair Eşref Bulvarı ve Gazi Bulvarı kesişiminde hat imalatları başlayacak. İlk etapta Konak'a gidiş yönü tek şerit kapatılarak hat çalışmalarına başlanırken, araç trafiği kavşakta kalan iki şerit üzerinden kontrollü olarak sağlanacak. Basmane-Konak yönünde yapılacak ilk etap çalışmaları tamamlandıktan sonra 2. etapta Basmane'ye gidiş yönü tek şerit kapatılarak hat çalışmaları yürütülecek. Araç trafiği yine kavşakta kalan iki şerit üzerinden kontrollü olarak devam edecek. Gazi Bulvarı'ndan Şair Eşref Bulvarı'na dönüşte şerit kaybı yaşanmayacak.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, çalışmaları 15 günde tamamlamayı planlıyor.


İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Buca Belediyesi tarafından Bolu Abant'taki Yedigöller'den esinlenerek 12 yıl önce İzkent ile Evka 1 arasındaki 100 bin metrekarelik vadiye yapılarak hizmete açılan ve aynı isim verilen Yedigöller'in hali yürek burktu. Kuruyan, kaderine terk edilen göllerin bakımsızlığı da insan ve çevre sağlığını tehdit ediyor. 3.5 milyon liraya mal olan ilk yıllarındaki görüntüsünden eser kalmayan Yedigöller, eskisi gibi ilgi de görmüyor. Vatandaşların ilk yıllarda yeşil ortamda hoşça vakit geçirdiği alan ilgisizliğe terk edildi. Yapay şelale bir yıldır akmazken çevresi de bakımsızlıktan mezbelelik hale geldi. Bu nedenle eskisi kadar ilgi görmeyen alanın yenilenerek hizmete alınmasını isteyen vatandaşlar yetkilileri göreve çağırdı.


Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan 2. Sanayi Sitesi ilgisizliğe terk edildi. Sık sık dolan çöp konteynerlerinin zamanında toplanmadığını belirten vatandaşlar çevre düzenlemelerinden de şikayetçi oldu. Vatandaşların Yeni Asır WhatsApp İhbar Hattı'na gönderdiği fotoğraflarda 1502 sokaktaki çöp dağları dikkat çekerken 1513 sokakta da yol kenarlarındaki kaldırımda uzayan otlar görülüyor.


Aydın'ın Umurlu Mahallesi'nde sanayi sitesindeki durağın kaldırılması esnafın tepkisine yol açtı. İl merkezi olan Efeler'in en büyük mahallesi Umurlu'daki sanayi sitesinde durak sıkıntısı yaşanıyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan düzenlemeyle küçük sanayi sitesindeki durak kaldırıldı. Yerine yenisinin yapılmaması esnafı zor durumda bıraktı. Durağın kaldırılmasına isyan eden esnaf, "Umurlu küçük sanayi sitesinde daha önce belediye ait bir durak vardı. Daha sonra bu durağı kaldırdılar. Durak olmadığı için insanlar sıkıntı yaşıyor. Buraya acil durak yapılması lazım. Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden sesimize kulak vermelerini istiyoruz" diye konuştu.


Yeni Asır 


Geri Dön