23 / 04 / 2024

Konak Tünelleri 2015'in ilk yarısında açılacak!

Konak Tünelleri 2015'in ilk yarısında açılacak!

" 35 İzmir 35 Proje " arasında yer alan Konak Tünelleri 2015'in ilk yarısında açılacak. Tünellerin doğu tarafında 85 metre; batı yönündeki tüpte 130 metre kaldı




İzmir trafik sorununa önemli oranda çözüm bulması hedeflenen Konak Tünelleri'nde sona gelindi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yaptığı dönemde tünellerin inşaatını başlatan Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı ve  İzmir  Milletvekili Binali Yıldırım'ın tünellerde ışığın Ocak ayı başında görüneceğini açıklaması kentte heyecan yarattı. Karayolları Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, "Tünellerin birinde 85, diğerinde 130 metre kaldı. Aksilik çıkmazsa 2015'in ilk yarısında açılışı yapacağız" diye konuştu. Öte yandan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın bugün İzmir'de olacağı ve çalışmalarını yakından takip ettiği tünellerde de incelemelerde bulunacağı bildirildi.


Çalışmalar sürüyor

"35 İzmir 35 Proje" arasında yer alan Konak Tünelleri'nde son metreler kazılıyor. Tünellerin doğu tarafında son 85 metre kalırken batı yönündeki tüpte 130 metre kaldı. Tünellerde hummalı bir çalışmanın sürdüğünü dile getiren Bölge Müdürü Uraloğlu, "Ocak ayının ilk yarısında tüpün birinin, ikinci yarısında tüpün ikincisinin kazısı bitirilecek. Diğer yandan havalandırma, aydınlatma, kamera kontrol ve yangın önlem sistemleri yönünde çalışmalarımız başladı. 2015'in ilk yarısında Konak Tünelleri'ni açacağız" diye konuştu.


Yeşildere ile Konak bağlanacak

Konak Tünelleri'nin tamamlanmasına az bir süre kala gözler sabah ve akşam saatlerinde büyük yoğunluk yaşayan Yeşildere Caddesi'ne çevrildi. Tünellerin açılmasının ardından Gaziemir ve Buca yönünden Konak, Balçova ve Çeşme'ye gitmek isteyen sürücüler, taşıtlarıyla doğrudan tünelleri kullanabilecek. Böylece hem ulaşım süresini kısaltmış olacak hem de trafik çilesi çekilmeyecek. Tünelin Konak Bahribaba çıkışından Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'na bağlanmasıyla birlikte sürücüler Balçova, Narlıdere ve Urla'ya daha kolay ulaşım sağlayacak. 


Yeni Asır




Geri Dön