26 / 04 / 2024

Konak'ta icradan 1 milyon 790 bin liraya 2 daire, 1 işyeri!

 Konak'ta icradan 1 milyon 790 bin liraya 2 daire, 1 işyeri!

İzmir, Konak'ta yer alan 2 daire ve 1 işyeri icradan satılıyor. Toplam değerleri 1 milyon 790 bin lira olarak belirlendi...



DOSYA NO: KARŞIYAKA 2. İCRA VE İFLAS MÜDÜRLÜĞÜ 

2006/2 İFLAS 

Satılmasına karar verilen gayrimenkullerin cinsi, kıymeti, adedi, evsafı:


1.NO.LU TAŞINMAZ


TAPU KAYDI:  İzmir  İli, Konak İlçesi, Alsancak Mahallesi, 1065 ada, 29 parselde kayıtlı 1487 Sokak 4 kapı nolu, Seymen Apartmanının 2. Kat.3.nolu, 2/10 arsa paylı mesken daire.

ÖZELLİKLERİ:Taşınmaz üzerindeki ana yapı betonarme kolonlu, tuğla duvarlı asansör ve kat kalorifer tesisatlı olarak inşa edilmiştir. Mesken daire 3 oda, salon, mutfak wc ve banyodan ibaret olup, iç kapı ve pencereleri ahşap doğramalı, dış kapı ve pencereleri alüminyum doğramalı ve dışları panjurlu, salon ve 1 oda tabanı parke kaplı, diğer hacimleri mermer kaplı, iç duvarları boya ve badanalı mutfakta banko altı ve üstü ahşap dolaplı, mutfak, wc, Banyo duvarları tavana kadar fayans kaplı, banyoda klozet, lavabo ve duşakabin yer almakla olup, elektrik ve suyu bulunan mesken daire 160m2 dir.


TAŞINMAZIN KIYMETİ : Hali hazır durumu, konumu, ulaşım ve taşıma imkanlarının iyi oluşu, her türlü belediye hizmetlerinden çok iyi bir biçimde istifade edişi, taşınmaz üzerindeki ana yapının inşa tarzı inşaatta kullanılan malzemelerin teknik özellikleri ve kullanılış şekli, bulunduğu kat gibi faktörler esas alınarak taşınmaza 310.000,00 TL. Kıymet takdir edilmiş olup, bu değer üzerinden satışa çıkarılmıştır.


2.NO.LUTAŞINMAZ

TAPU KAYDI: İzmir İli, Bornova İlçesi, Kazım Dirik Mahallesi, 1499 ada, 5 parselde kayıtU\S003 Sokak 4 kapı nolu İnka İş Merkezinin 1. ve 2. katındaki, tapu kaydına göre 3.nolu 48/M5 arsa paylı, dubleks iş yeri vasıflı bağımsız bölüm. Tapu kaydının beyanlar hanesinde E2 ve E3 dopların bu taşınmaza ait olduğu, İrtifak hakları hanesinde iş bu parsel lehine 6 parsel aleyhine geçit hakkı vardır şerhi mevcuttur. 


ÖZELLİKLERİ: Taşınmaz üzerindeki ana yapı betonarme kolonlu, tuğla duvarlı ve çift asansörlü, iç kapı ve pencereleri ahşap, dış kapı ve pencereleri alüminyum doğramalı, 1.ci katın dışları panjurludur. İç ve dış duvarlar boya ve badanalı, yerler mermer kaplıdır. 1 .katı 894m2, 2. katı 894m2 alanlıdır. İş ve çalışma durumuna göre bölmelere ayrılmıştır, elektrik ve su mevcut olup, %20 oranında yıpranmıştır. 


TAŞINMAZIN KIYMETİ : Halihazır durumu, konumu, ulaşım ve taşıma imkanları iyi oluşu, her türlü belediye hizmetlerinden iyi biçimde istifade etmekte oluşu, tamamen sokak cepheli oluşu gibi faktörler esas alınarak taşınmaza 1.200.000,00 TL. Kıymet takdir edilmiş olup, bu değer üzerinden satışa çıkarılmıştır.


3.NO.LU TAŞINMAZ

TAPU KAYDI: İzmir İli, Çeşme İlçesi, Ilıca Mahallesi, Yıldızburnu Mevkii, 5702 ada 1 parselde kayıtlı Ilıca Mahallesi,Yıldızburnu Mevkii 3462 Sokak ile 3467 Sokağın kesim köşe noktasında yer alan 3462 Sokak 2 kapı nolu zemin+üst katta 1/2 arsa paylı 1 nolu dubleks mesken.


ÖZELLİKLERİ : Taşınmaz üzerindeki ana yapı betonarme kolonlu, tuğla duvarlı, çatısı ahşap malzeme üzeri Marsilya tipi kiremit kaplı, zemin katı salon, açık mutfak, wc, lavabo, üst katı 3 oda, wc. banyodan ibarettir. İç ve dış kapı ile pencereleri ahşap doğramalı, dış kapı ve ahşap panjurlu yerleri karosiman kaplı, iç ve dış duvarları boya ve badanalı, mutfakta banko altı ve üstü ahşap dolaplı ve mermer bankolu mutfak ile wc. banyo duvarları tavana kadar fayans kaplı, banyoda klozet, lavabo ve duşakabin yer almakla olup, elektrik ve su mevcuttur. 45m2 taban alanlı ve toplamda 90m2 inşa alanlıdır.Yerleri seramik kaplı ahşap pergole yer alan bahçe bölümünde 1 adet depo mevcut olup, bahçe duvarının üzeri 1 .mt.~yüksekliğinde demir parmaklıklı ve bahçe çimdir.


TAŞINMAZIN KIYMETİ: Hali hazır durumu, konumu, ulaşım ve taşıma imkanlarının iyi oluşu, her türlü belediye hizmetlerinden çok iyi bir biçimde istifade edişi, iki taraflı sokak cepheli oluşu, Çeşme'nin prestijli bir mevkiinde yer alışı, 4-5 Yıldızlı otellerin, Ilıca Çarşı Merkezinin yer almakta oluşu, taşınmaz üzerindeki ana yapının inşa tarzı, inşaatla kullanılan malzemelerin teknik özellikleri ve kullanılış şekli gibi faktörler esas alınarak taşınmaza 280.000,00 TL.Kıymet takdir edilmiş olup, bu değer üzerinden satışa çıkarılmıştır.


SATIŞ ŞARTLARI :

1-Taşınmazlarınsatışları 24/09/2012 Pazartesi Günü 1.Taşınmaz 14.00 -14.10 saatleri arasında. 2.Taşınmaz.14.15 -14.25 saatleri arasında. 3.Taşınmaz 14.30 -14.40 saatleri arasında Karşıyaka 2.İcra ve İflas Müdürlüğü'nde açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa, en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 04/10/2012 Perşembe günü, aynı satış saatlerinde ve aynı yerde ikinci arttırmaya çıkarılacaktır. Şu kadar ki, bu arttırmada da bedelin, taşınmazın tahmin edilen kıymetinin % 40'nı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok arttırana ihale olunur.


2-Arttırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetlerin % 20'si nispetinde nakdi pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın “Şartsız, Kesin ve Süresiz" teminat mektubunu vermeleri lazımdık. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere süre verilebilir. İhaleye itiraz vaki olması halinde dahi, satış bedeli nakden icra veznesine yatırılır. İhale Damga Vergisi,Tapu alım harç ve masrafları, KDV, tahliye ve teslim giderleri alıcıya aittir. Taşınmazın ayninden doğan birikmiş vergiler ve tellaliye ile tapu satım harcı satış bedelinden ödenir.


3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmazlar üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İİK.133.ncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İki ihale arasındaki farktan ve %10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.


5-Şartnameler, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için Karşıyaka 2.İcra ve İflas Müdürlüğü'nde açık olup, gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-Satışa iştirak edenlerin, şartnameyi görmüş vc münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bil¬gi almak isteyenlerin yukarıda numarası yazılı 2006/2.İflas sayılı dosya numarası ile Karşıyaka 2.İcra ve İflas Müdürlüğü'ne başvurmaları ilan olunur. 

(İc.İf.K.126)

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

Yönetmelik Örnek No: 27

-İş bu ilan tapu kaydına haciz koyduran tüm alacaklılara, vekillerine ve tüm ilgililere gazete ilan yoluyla tebliğ yerine geçer.

*:Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.

Basın: 51678 www.bik.gov.tr

Resmi ilanlar www.ılan.gov.tr'de


İlanı görüntülemek için tıklayın


Geri Dön