25 / 04 / 2024

Kongre Vadisi, Harbiye Orduevi'ni çatlattı

Kongre Vadisi, Harbiye Orduevi'ni çatlattı

Kongre Vadisi inşaatı için açılan çukur, Harbiye Orduevi'nde otelle er koğuşlarının olduğu bina arasında 15 santimetrelik açıklığa neden oldu.




Harbiye'de inşası süren Kongre Vadisi projesi, kazılan derin çukur nedeniyle Harbiye Orduevi'nde er koğuşlarıyla otoparkın boşaltılmasına neden oldu.
Taca ve Sembol inşaat şirketleri tarafından yapımına Şubat 2008'de başlayan ve Ağustos ayında bitmesi planlanan Kongre Vadisi, Harbiye Orduevi'nde ana bloğun yanında bulunan dört katlı binaya zarar verince bu bina boşaltıldı.
IŞIKARA ETKİLİ OLDU
Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın Marmara Bölgesi'nde 2010 ila 2014 yılları arasındaki deprem riskine ilişkin açıklaması, Silahlı Kuvvetler içinde de etkili olduğu, buna bağlı olarak Harbiye Orduevi'nde zemini hasar gören er koğuşlarının boşaltıldığı ifade edildi. İstanbul ve Ankara'dan pek çok asker ve sivil mühendisin binayla ilgili araştırma yaptığı dile getirilirken, iki bina arasında 36 santimetreye kadar olası açılmanın normal olduğu belirtilince, Harbiye Orduevi'nin otel olarak kullanılan ana binasının hizmete devam etmesine karar verildi.



Habertürk


Geri Dön