25 / 04 / 2024

Kongreler çoğaldı İstanbul'a 5 yıldızlı üç otel daha geliyor

Kongreler çoğaldı İstanbul'a 5 yıldızlı üç otel daha geliyor

İstanbul'da en son yapılan IMF toplantısı esnasında 5 yıldızlı otel odaları 'yok sattı'...



İstanbul, yılda 50 civarında uluslararası toplantıya, kongreye ev sahipliği yapıyor. Kongre merkezlerinin sayısı artıyor. En son yapılan IMF toplantısı esnasında 5 yıldızlı otel odaları 'yok sattı' ve bir odanın gecelik fiyatı bin dolara kadar çıktı. Dünyada turizm daralırken İstanbul'a yılın ilk 9 ayında gelen turist sayısı yüzde 4,5 artarak 5,6 milyona erişti.

Yıl sonu tahmini 7 milyon turist. Hal böyle olunca 5 yıldızlı otellerdeki doluluk oranı hem işletmecileri hem de yatırımcıları yeni otel yapımına yöneltti. İnşaat sektörünün önde gelen firmalarından Makyol İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adnan Çebi, kongre turistlerinin doğurduğu ihtiyaca cevap verebilmek amacıyla İstanbul'a beş yıldızlı 3 otel yapacağını açıkladı. İstanbul Ulus'ta 72 dönümlük arsasının 60 dönümünü belediyeye yeşil alan olarak bırakan Makyol, kalan 12 dönüm içine arazi payı hariç 150 milyon dolarlık bir yatırımla oteli inşa edecek. 65 bin metrekare inşaat alanına sahip otelde 260 oda ve 24 adet "Long Stay" olacak. Senede 52 kongreye ev sahipliği yapan İstanbul'da Barcelona gibi 100 kongrelik potansiyel olduğunu belirten Çebi, birkaç yıl içinde bu kongre sayısına ve 10 milyon turiste erişildiğinde İstanbul'un turist ve otel sayısında patlama yaşayacağını ifade etti.

Ulus'taki otelin işletmesi için uluslararası otel zincirleriyle görüştüklerini belirten Adnan Çebi, "Bunların arasında Mövenpick de var mı?" sorusunu cevaplarken, "Mövenpick, ısrarlı bir şekilde ilgileniyor. Hakikaten çok iştahlılar. Görüştüklerimiz arasında Türkiye'ye ilk defa gelecek olanlar da var." dedi.
Zaman


Geri Dön