Konkordato ilan eden Bursa'nın dev dönercisinin mahkeme tarihi belli oldu!
Konkordato başvurusunda bulunan Bursa'nın dev markası Yusuf Çelik Et Kuzu Döner’in mahkeme tarihi belli oldu.
Bursa’nın dev zincir döner markası Yusuf Çelik Et Kuzu Döner, geçtiğimiz aylarda konkordato talebiyle Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin kapısını çalmış ve geçici mühlet almıştı. Mahkeme, firmaya tanınan geçici mühleti 18 Temmuz tarihi itibarıyla geçerli olmak üzere 2 ay daha uzatma kararı aldı.
MAHKEME TARİHİ BELLİ OLDU!
Yusuf Çelik Et Döner için mahkeme, kesin mühlet hakkındaki kararın geçici mühlet içinde verilmesi gerektiğinden 03 Eylül 2025 günü saat 14:10 itibariyle duruşma yapılmasına karar verdi.

Mahkeme tarafından yapılan duyuruda şu ifadeler kullanıldı:
Geçici mühletle birlikte verilen tedbirler halen yürürlüktedir. Bu kapsamda İ.İ.K'nın 288/1 maddesine göre geçici mühlet, kesin mühletin sonuçlarını doğuracağından İİK'nın 294, 295, 296 ve 297 maddeleri kıyasen uygulanarak geçici mühlet içinde davacı aleyhine 6183 Sayılı Kanuna göre yapılan takipler de dahil olmak üzere hangi nedene dayanırsa dayansın her türlü ihtiyati tedbir, ihtiyati haciz ve muhafaza işlemleri de dahil tüm takip işlemlerinin yapılmaması yönünde verilen ihtiyati tedbir kararları geçerliliğini korumaktadır.
Tedbirler İ.İ.K.'nın 206'ncı maddesinin 1'inci sırasında yazılı imtiyazlı alacaklar ve rehinle temin edilmiş alacaklar açısından hüküm ifade etmez.
Geçici mühlet içinde görevlendirilen komiserin görevi devam etmektedir.
Mahkememizin tensip kararıyla verilen üç aylık geçici mühlet iki ay süre ile uzatılmış olduğundan ve kesin mühlet hakkındaki kararın geçici mühlet içinde verilmesi gerektiğinden 03/09/2025 günü saat 14:10 itibariyle duruşma yapılmasına karar verilmiştir
Duruşma Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesinin 2. Kat B bloktaki duruşma salonunda yapılacaktır. İsteyen alacaklıların duruşmaya katılmaları mümkün olduğu ilan olunur.