Konkordato talep eden Akay Grup Peyzaj Metal İnşaat’ın geçici mühlet süresi 2 ay uzatıldı!
Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Akay Grup Peyzaj Metal İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi hakkında devam eden konkordato davasında geçici mühlet süresini uzattı.
Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Muhammet Alkaya, Akay Grup Peyzaj Metal İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile Transformertank Metal Elektrik Makina İhracat İthalat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi hakkında devam eden konkordato davasında geçici mühlet süresini uzattı.
Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre mahkemenin 2025/1073 Esas sayılı dosyasında görülen konkordato davasında; T.C. kimlik numarası 395*** olan Muhammet Alkaya, vergi kimlik numarası 014***, MERSİS No: 001*** ve ticaret sicil no: 87*** olan Akay Grup Peyzaj Metal İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. ile vergi kimlik numarası 8591325471, MERSİS No: 085*** ve ticaret sicil no: 125325 olan Transformertank Metal Elektrik Makina İhracat İthalat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. lehine daha önce tanınan geçici konkordato mühleti hakkında yeni bir karar alındı.
Mahkeme, 29.08.2025 tarihli tensip kararıyla verilen 3 aylık geçici konkordato mühletinin, 29.11.2025 tarihinden itibaren 2 ay süreyle uzatıldığını ilan etti. Böylece geçici mühlet süresi, verilen ek süreyle birlikte devam ediyor.
Geçici mühletle birlikte daha önce kararlaştırılan ihtiyati tedbirler yürürlükte kalmaya devam ediyor. İcra ve İflas Kanunu’nun 288/1. maddesi gereğince, geçici mühlet kesin mühletin sonuçlarını doğurduğundan; İİK’nın 294, 295, 296 ve 297. maddeleri kıyasen uygulanıyor.
Bu çerçevede, 6183 sayılı Kanun’a göre yapılan takipler de dahil olmak üzere, davacılar aleyhine hangi nedene dayanırsa dayansın her türlü icra takibi, ihtiyati haciz, ihtiyati tedbir ve muhafaza işlemlerinin yapılmaması yönündeki kararlar geçerliliğini koruyor.
Söz konusu tedbirlerin, İİK’nın 206. maddesinin birinci sırasında yazılı imtiyazlı alacaklar ile rehinle temin edilmiş alacaklar bakımından hüküm ifade etmediği belirtiliyor.
Geçici mühlet sürecinde görevlendirilen konkordato komiseri Yıldırım Can Arpaçay’ın görevinin devam ettiği ifade edildi.
Mahkeme, 29.08.2025 tarihli tensip kararıyla verilen 3 aylık geçici mühletin 2 ay daha uzatıldığını ve kesin mühlet hakkında kararın bu geçici mühlet süresi içinde verilmesi gerektiğini belirterek, 07.01.2026 günü saat 13:50’de duruşma yapılmasına hükmetti. Duruşma, Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin B blok 2. kattaki duruşma salonunda gerçekleştirilecek. İlgili alacaklıların isterlerse duruşmaya katılabilecekleri ilanen duyuruldu.

İlan metni:
İ L A N
T.C. BURSA 1. ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ
ESAS NO : 2025/1073
DavacılarMUHAMMET ALKAYA, ( TCKN : 395***) AKAY GRUP PEYZAJ METAL İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, (VKN: 014***) (Mersis No:001***) (Ticaret Sicil No:87***) TRANSFORMERTANK METAL ELEKTRİK MAKİNA İHRACAT İTHALAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ (VKN: 859***) (Mersis No: 085***) (Ticaret Sicil No:125325) 'nin mahkememizde görülmekte olan Konkordato (Adi Konkordatodan Kaynaklanan (İİK 285 İla 308/h)) davası nedeniyle; Yukarıdakidavacılara 29/08/2025 tarihli tensip kararlarıyla birlikte verilen üç aylık geçici konkordato mühleti 29/11/2025 TARİHİNDEN İTİBAREN 2 (İKİ ) AY SÜRE İLE UZATILMIŞTIR.
Geçici mühletle birlikte verilen tedbirler halen yürürlüktedir. Bu kapsamda İ.İ.K'nın 288/1 maddesine göre geçici mühlet, kesin mühletin sonuçlarını doğuracağından İİK'nın 294, 295, 296 ve 297 maddeleri kıyasen uygulanarak geçici mühlet içinde davacı aleyhine 6183 Sayılı Kanuna göre yapılan takipler de dahil olmak üzere hangi nedene dayanırsa dayansın her türlü ihtiyati tedbir, ihtiyati haciz ve muhafaza işlemleri de dahil tüm takip işlemlerinin yapılmaması yönünde verilen ihtiyati tedbir kararları geçerliliğini korumaktadır.
Tedbirler İ.İ.K.'nın 206'ncı maddesinin 1'inci sırasında yazılı imtiyazlı alacaklar ve rehinle temin edilmiş alacaklar açısından hüküm ifade etmez.
Geçici mühlet içinde görevlendirilen konkordato komiseri Yıldırım Can ARPAÇAY'ıngörevi DEVAM ETMEKTEDİR.
Mahkememizin 29/08/2025 tarihli tensip kararıyla verilen üç aylık geçici mühlet iki ay süre ile uzatılmış olduğundan ve kesin mühlet hakkındaki kararın geçici mühlet içinde verilmesi gerektiğinden 07/01/2026 günü saat 13:50itibariyle duruşma yapılmasına karar verilmiştir
Duruşma Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesinin 2. Kat B bloktaki duruşma salonunda yapılacaktır. İsteyen alacaklıların duruşmaya katılmaları mümkün olduğu ilan olunur.