Konkordato

Konkordato talep eden Başak Gıda’nın geçici mühlet süresi 2 ay daha uzatıldı!

Tekirdağ Asliye Ticaret Mahkemesi, konkordato talebinde bulunan Başak Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. için verilen geçici mühlet süresinin 2 ay daha uzatılmasına karar verdi.

Tekirdağ Asliye Ticaret Mahkemesi, konkordato talebinde bulunan Başak Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. için verilen geçici mühlet süresinin, 14 Nisan 2025 tarihi saat 16:15’ten itibaren 2 ay süreyle uzatılmasına karar verdi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre mahkemenin 25 Mart 2025 tarihli duruşmasında alınan ara kararla, Çorlu Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne 444 sicil numarasıyla kayıtlı olan şirketin rayiç değer bilançosunun henüz hazırlanmadığı ve konkordato komiser heyetinin görüşü dikkate alınarak süre uzatımı kararlaştırıldı.

Ayrıca konkordato sürecine ilişkin davanın tasdik duruşmasının 27 Mayıs 2025 tarihinde saat 10:45’te yapılacağı bildirildi. 

İlan metni:


İ L A N
T.C. TEKİRDAĞ ASLİYE TİCARET MAHKEMESİNDEN / BAŞKANLIĞINDAN
ESAS NO : 2025/26 Esas
Davacı BAŞAK GIDA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ tarafından mahkememize açılmış olan Konkordato (Adi Konkordatodan Kaynaklanan (İİK 285 İla 308/h)) davası nedeniyle;
Mahkememizin 25/03/2025 tarihli duruşma ara kararı ile;
Davacı şirkete ilişkin rayiç değer bilançosunun henüz hazırlanmadığı ve konkordato komiser heyeti görüşü dikkate alınarak;
Çorlu Ticaret Sicil Müdürlüğü'nün 444 sicil numarasında kayıtlı Başak Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi hakkında İcra ve İflas Kanununun 288. maddesi yollamasıyla İcra ve İflas Kanununun 287. maddesi gereğince 14/01/2025 tarih ve saat 16:15'dan itibaren verilen 3 aylık geçici mühlet kararının, sona erdiği tarih olan 14/04/2025 tarihi saat 16:15'den itibaren 2 ay süre ile uzatılmasına, 
Bu kararın İcra ve İflas Kanunu'nun 288. maddesindeki usulle ilanına ve ilgili kurumlara bildirilmesine,
İlgili kurum ve kuruluşlara müzekkere ile bildirilmesine,
Geçici mühlet kararında belirtilen tüm yasal kısıtlamaların, tedbirlerin ve komiserlere kararla verilen görevlerin aynen devamına ve yerine getirilmesine, karar verilmiş olmakla;
Mahkememizin 2025/26 Esas sayılı konkordatonun tasdikine ilişkin dava dosyasının duruşmasının 27/05/2025 günü saat: 10:45'de yapılacağı, 7101 sayılı Kanunla değişik İcra İflas Kanunu'nun 288/2 maddesi uyarınca ilgililere ilanen tebliğ olunur.