Konkordato talep eden Bioland Kimya’ya 3 ay süreyle geçici mühlet verildi!
Antalya 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, Bioland Kimya Tarım Sanayi Ticaret Ltd. Şti. Hakkında 3 ay süreyle geçici mühlet verilmesine hükmetti.
Antalya 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, 2025/737 esas sayılı dosyada görülen konkordato davasında kararını açıkladı.
Mahkeme, Bioland Kimya Tarım Sanayi Ticaret Ltd. Şti. ve şirket ortağı Halil Özgür için 05 Eylül 2025’ten itibaren geçerli olmak üzere 3 ay süreyle geçici mühlet verilmesine hükmetti.
DURUŞMA ARALIK’TA
Konkordato sürecine ilişkin yargılamanın devamı için duruşma tarihi 05 Aralık 2025 saat 11:35 olarak belirlendi. Bu tarihe kadar borçlu şirket ve ilgili gerçek kişi konkordato koruması altında olacak.
ALACAKLILARA İTİRAZ HAKKI
Mahkeme, İcra ve İflas Kanunu’nun 288/2 maddesi gereği, alacaklılara da itiraz hakkı tanıdı. Bu kapsamda Bioland Kimya ve Halil Özgür’den alacaklı olan gerçek ve tüzel kişiler, ilan tarihinden itibaren 7 gün içinde mahkemeye dilekçe ile başvurarak konkordato mühletinin reddini talep edebilecek ve gerekçelerini delilleriyle birlikte sunabilecek.
Bu karar ile Bioland Kimya Tarım ve ortağı Halil Özgür, mali yapılarını gözden geçirmek ve alacaklılarla uzlaşmak için 3 aylık süre kazanmış oldu. Sürecin akıbeti, komiser raporları ve yapılacak duruşmalar sonucunda netlik kazanacak.
İlan metni:
T.C. ANTALYA 3.ASLİYE TİCARET MAHKEMESİNDEN
ESAS NO : 2025/737 Esas
Davacılar HALİL ÖZGÜR (TC.289***) ile BIOLAND KİMYA TARIM SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ hakkında;
Açılan bu davanın yargılaması 05/12/2025 günü saat 11:35'a bırakılmıştır.
7101 sayılı yasanın 16. Maddesi ile değişik 2004 sayılı yasanın 288/2 maddesi gereğince "Davacılar HALİL ÖZGÜR (TC.289***) ile BIOLAND KİMYA TARIM SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ hakkında 05/09/2025 tarihinden itibaren başlamak üzere 3 (üç) ay süre ile GEÇİCİ MÜHLET KARARI verilmiş olup, ilgili davacılardan alacaklı olan gerçek veya tüzel kişilerin iş bu ilandan itibaren 7 (yedi) günlük kesin süre içinde mahkememize verecekleri dilekçe ile itiraz ederek konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hâl bulunmadığını delilleriyle birlikte ileri sürebilecekleri ve bu çerçevede mahkememizden konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri hususu ilanen tebliğ olunur.