'Konut 2024 Ekim ve Kasım'da dibi gördü artık yön yukarı' diyen ünlü analist konut almak isteyenleri uyarıyor

Analist ve kripto fenomeni Murat Ali Calman, sosyal medya hesabından, konut piyasası ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, fiyatlarda artış beklediğini açıkladı.
Analist ve kripto fenomeni Murat Ali Calman, Merkez Bankası faiz kararı belli olmadan önce sosyal medya hesabından konut piyasası ile ilgili kritik değerlendirmelerde bulundu.
Calman, konut fiyatlarının 2024 Ekim ve Kasım aylarında dibi gördüğünü söyleyerek, faizlerin düşmesi ile kontuta talebin artacağını bu da fiyatların yükselmesine neden olacağını söyledi.
KREDİLERİN DÜŞMESİ DEMEK TALEBİN ARTMASI DEMEK
Merkez Bankası faizleriher geçen ay düşürmeye devam ederken Calman, 'kredilerin düşmesi demek talebin artması' dedi. Ünlü analist, konuta talebin artacağının altını çizdi.
İşte Murat Ali Calman'ın sosyal medya hesabı X'ten dün yaptığı o paylaşım...
Murat Ali Calman @calmanmuratali
Yarın merkez bankası faiz kararı var. 500bps faiz inecek deniliyor.
Doğruysa politika faizi %42,5'e inerken konut kredileri %2,3 seviyelerine kadar düşer.
Kredi faizlerinin düşmesi demek talebin artması demek..
Konut 2024 ekim-kasımda dibi gördü. Artık yön yukarı
#konut
Merkez Bankası faiz kararı konut piyasasını ikiye böldü! Konut kredisi faizleri düşecek, fiyatlar yükselecek! |
Konut fiyatlarının enflasyona karşı erime trendi yavaşladı! Bu sene kredili satışlarda artış bekleniyor! |