26 / 04 / 2024

Konut almak isteyenler için fuarlar iyi fırsat!

Konut almak isteyenler için fuarlar iyi fırsat!

TÜYAP Fuarcılık Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, "İnşaat fuarları, özellikle konut almak isteyen tüketiciler için bulunmaz bir fırsat. Fuarlarda konutu imal eden müteahhitlik firmaları özel kampanyalar uyguluyor" dedi.




Ersözlü, inşaat fuarlarına özellikle Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden yoğun katılımcı olduğunu söyledi.Bu katılımcıların Türkiye'ye gelerek, gayrimenkul yatırımı yapan inşaat şirketlerinden toplu alımlar yaptığını vurgulayan Ersözlü, doların yükselmesinin konut fiyatlarını ucuzlattığını açıkladı. Türkiye'de fuarcılığın gelecek 10 yılda da çok daha büyüyeceğini dile getiren Ersözlü, şöyle konuştu:"Türkiye fuarcılıkta, Avrupa'nın geçmiş yıllarda üstlendiği rolü bir 10 yıl sonrasında yakalayacak. Türkiye'de şu anda 100 bin metrekarenin üzerinde fuar alanları oluşmaya başladı. Belki de önümüzdeki 10-15 yıllık süre içerisinde 300-400 bin metrekarelik fuar alanları ortaya çıkacak. Bu da beraberinde Avrupa'da yapılan büyük fuarların Türkiye'ye kaymasına neden olacak. Çünkü pazar bize doğru kayıyor." 


MÜTEAHHİTLİK FİRMALARINDAN FUARA ÖZGÜ FİYAT POLİTİKASI 

Samsun,  Adana  ve Bursa'da inşaat fuarları gerçekleştirdiklerini belirten Ersözlü, 9 Nisan'da Bursa'da düzenlenecek inşaat fuarında bir gayrimenkul bölümü oluşturacaklarını belirtti.Gayrimenkul bölümü için Körfez ülkelerinden büyük bir heyet geldiğini anlatan Ersözlü, şöyle devam etti:"0 heyetin içerisinde iki prens var, büyük grupların başkanları, yöneticileri var. Fuara katılan proje taahhüt firmalarıyla müteahhitlik firmalarının projelerini satın alacaklar, toplu alım yapacaklar. Bursa, Yalova ve Sakarya hinterlandında Körfez ülkelerinin inanılmaz yatırımları var. Sadece Bursa'da 20 bin civarında Körfez ülkesi kökenli insan ev almışlar. Bu çok önemli ve ciddi bir rakam. Önümüzdeki dönemde de bu yatırımlar artacak. Suudi Arabistan'da çalışan bir memur gelip burada nitelikli konut projesinden daireyi rahatlıkla alabiliyor. Türkiye çok güvenilir bir ülke. Türkiye'de birçok şehirde Ortadoğu'dan, Körfez ülkelerinden insanlar geziyor. Çünkü hayat ucuz, otel ucuz, konut ucuz onlar için." 


ÖZEL KAMPANYALAR BU FUARDA 

İnşaat fuarlarının özellikle konut alacaklar için avantajlı olduğuna değinen Ersözlü, "İnşaat fuarları, özellikle konut almak isteyen tüketiciler için bulunmaz bir fırsat. Fuarlarda konutu imal eden müteahhitlik firmaları özel kampanyalar uyguluyor" ifadesini kullandı. Ersözlü, fuara katılan müteahhitlik firmalarının, fuara özgü bir fiyat politikası uyguladığını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Kısa sürede 10 binlerce ziyaretçi geliyor. 10 binlerce ziyaretçiye de en kısa sürede evi satıp bitirmek dertleri. İşin bir o boyutu var. İkinci boyutu, konutu aldıktan sonra daireyi alan kişi dairenin nasıl dekorasyonunu yapacak, hangi ürünleri nerede bulacak bunu da bilmiyoruz. Mesela fuar alanına geldiğinde bu ürünleri yan yana görebilecek. Mutfağını, banyosunu, armatörünü, aydınlatmasını, zeminini, halısını, parkesini, tavanını, dış cephesini, kapısını, penceresini tek bir çatı altında bulabilecek. Evinde yenilik, tadilat yapmak isteyenler için de bulunmaz fırsat. Baktığınızda bu ürün grupları da uygun fiyatlarda fuarda pazarlanıyor." 


Gazete Gerçek


Geri Dön