Konut fiyatlarındaki reel düşüş devam edecek mi?
Konut fiyatları ile ilgili değerlendirmeler yapan Girişimci Mert Budak resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konut fiyatlarındaki reel düşüşün devam edeceğini söyledi.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Nisan 2025’e ilişkin Konut Fiyat Endeksi verilerini resmen açıkladı.
Merkez Bankası’nın açıkladığı söz konusu bu verilere göre, ülkemizdeki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek için hesaplanan Konut Fiyat Endeksi (2023=100) nisanda bir önceki aya göre yüzde 1,5 artarak 176,4'e çıktı.
Söz konusu bu rakamlara göre Konut Fiyat Endeksi, Nisan ayında yıllık yüzde 32,9 artış gösterirken, bu dönemde reel azalış yüzde 3,6 oldu.
Üç büyük şehir için Konut Fiyat Endeksi değişimine bakıldığında, Nisan 2025!’te bir önceki aya göre İstanbul'da yüzde 2,7, Ankara'da 2,8 ve İzmir'de yüzde 0,2 artış yaşandı.
Gündemden düşmeyen konut fiyatları ile ilgili olarak önemli değerlendirmeler yapan Girişimci Mert Budak resmi sosyal medya hesabı https://x.com/mertbudakj üzerinden yaptığı paylaşımda konut fiyatlarındaki reel düşüşün devam edeceğini söyledi.
Mert Budak paylaşımında “Konut tarafında 16 aydır inanılmaz bir reel düşüş var. Aylık %1.5 artarken ,enflasyon 3.8. TL mevduat faizi getirisi aylık %4. Yıllık da %32 artarken ,altın veya TL faize yatırım yapan bileşik %55 kazandı . Bu reel düşüş devam edecek. Alım gücü yok maaşlar artmıyor.” ifadelerini kullandı.
Mert Budak’ın paylaşımı şu şekilde:
Konut tarafında 16 aydır inanılmaz bir reel düşüş var
Aylık %1.5 artarken ,enflasyon 3.8.
TL mevduat faizi getirisi aylık %4
Yıllık da %32 artarken ,altın veya TL faize yatırım yapan bileşik %55 kazandı
Bu reel düşüş devam edecek. Alım gücü yok maaşlar artmıyor.
