25 / 04 / 2024

Konut kredi faiz oranları güncellendi! İşte son durum!

Konut kredi faiz oranları güncellendi! İşte son durum!

Düşüş eğiliminin devam ettiği konut kredi faizlerine yeni güncelleme geldi. Ancak bu oranlar da vatandaşa kredi ile ev aldırmaya yetmiyor. Yüksek faiz nedeni ile düşen ipotekli satışlar Ekim'de 8 bin 65 olarak kayıtlara geçti.



Konut kredi faiz oranları bugün güncelledi. Bankalar peş peşe indirim yaptı. ING Bank konut kredi faiz oranını yüzde 1,91'e indirdi. ING Bank, şu an en düşük konut kredi faizi kullandıran banka oldu.

Yüzde 3'ün üzerinde faiz kullandıran banka kalmadı

Kredi Pazarı tarafından yayımlanan güncel faizlere göre, yüzde 3'ün üzerinde faiz kullandıran banka kalmadı. Sadece Anadolu Bank 120 aylık konut kredisi kullanmak isteyenlere yüzde 3 faiz oranı uyguluyor. Diğer bankaların tamamı yüzde 2 bandında seyreden faiz oranı kullandırıyor. 

En düşük faiz yüzde 1,91

En düşük konut kredisini ING Bank kullandırıyor. Banka 5 ve 10 yıllık kredi kullanmak isteyenlere yüzde 1,91 faiz oranı uyguluyor. ING Bank'ı Ziraat Bankası takip ediyor. Ziraat Bankası da 5 ve 10 yıllık kredi kullanmak isteyenlere yüzde 1,98 faiz oranı ile kredi veriyor. Kuveyt Türk de 5 yıllık kredilerde yüzde 1,99, 10 yıllık kredilerde ise 2,04 faiz oranı uyguluyor. 

İpotekli konut satışları Ekim'de dibi gördü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Konut Satış İstatistikleri Ekim 2018  verilerine göre, ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 79,1 oranında azaldı. Ekim ayında satılan 146 bin 536 adet konutun sadece 8 bin 65 tanesi ipotekli olarak satıldı. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 5,5 olarak açıklandı.

Yüksek faiz oranı ve döviz kuruna karşı başlatılan Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanyasının da desteği ile Türkiye genelinde Ekim ayında toplam 146 bin 536 adet konut satıldı. Ekim ayında satılan konut sayısı ile son 2 yılın rekoru kırıldı. Konut satışında yeni rekorların kırılabilmesi için faiz oranının yüzde 1'in altına inmesi gerekiyor. 


Konut kredi faiz oranları güncellendi! İşte son durum!

 

İpotekli konut satışları Ekim'de dibe vurdu!

Yüzde 2'nin altında konut kredisi veren bankalar!

Konut kredi faiz oranlarının 1,5’lara inmesi bekleniyor!


Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com


Geri Dön