19 / 03 / 2024

Konut kredi faizlerinin düşmesi satışları uçuracak!

Konut kredi faizlerinin düşmesi satışları uçuracak!

Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, yaptığı açıklamada gerçekleşen faiz indirimi ile konut satışlarının yüzde 50’ye varan oranda artış göstereceğini ön gördüklerini söyledi.



 

Hükümetin sektörün önde gelen bankalarına çağrı yaparak konut kredisi faiz oranlarının yüzde 1 civarına ineceği eylem planı gerçekleşmeye başladı. Şu anda yüzde 1.16 ile 1.35 arasında uygulanan konut kredisi faiz oranlarının düşürülmeye başlamasıyla sektörün de eski canlılığına kavuşması bekleniyor. Konut sektöründeki teşviklerle, sektörün toparlanacağını ve güven artıracağını dile getiren Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, “Konut sektörü güven artırıcı önlemlere ihtiyaç duyuyor. Hükümetin desteğiyle bankaların konut kredilerinde faiz oranlarını yüzde 1’in altına düşürmeye başlamasıyla sektörün eski canlılığına kavuşacağını ön görüyoruz. Konut sektöründeki faaliyetleri kısıtlayan finansman sorunun çözülmesi ile hem konut sektörünün hem de 250 alt sektöre hitap eden inşaat sektörünün toparlanması ülke ekonomisine de katkı sağlayacaktır” dedi. 

Konut sektöründe faiz oranlarında ve döviz kurlarında görülen artışların yarattığı maliyet baskısının, nakit sıkışıklığının ve rekabetin sektörü olumsuz etkilediğini söyleyen Yıldırım, finansman sorunlarının çözülmesi ile konut satışlarında yüzde 50’ye varan oranlarda artış yaşanacağını dile getirdi. Sektörde büyük şirketlerin kayıplarının görüldüğü son iki yılda, yüksek faizlerle borçlanmanın yaşanmamasını temenni ettiklerini söyledi. Yıldırım, ihtiyaç duyulan çözüm önerilerinin açıklığa kavuşmaya başlaması ile birlikte sektörün eski güvenini kazanacağı ve durağanlığın son bularak satışlarda sıçrama olacağını da sözlerine ekledi.

Son 3 yılda şehir merkezinde gerçekleştirdiği; Kuleli Evleri Bomonti, Poyraz I ve Poyraz II projelerini tamamlayan Yıldırım Yapı Grubu’nun, şu anda 500 daireyi kapsayan Bomonti 5 ada projesi devam ediyor. Projenin inşaatına 2018 yılının 2. yarısında başlanması planlanıyor.
 


Geri Dön