26 / 04 / 2024

Konut kredisi faiz oranları nasıl hesaplanır?

Konut kredisi faiz oranları nasıl hesaplanır?

Kredi faiz oranlarında son durum en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki konut kredisi faizlerinde son durum ne? Konut kredisi faiz oranları nasıl hesaplanır? 



Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar konut kredisi faizlerindeki son durumu merak ediyor. Akşam gazetesinde yer alan habere göre, Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, ay başında konut faiz oranlarında indirime giderek, ikinci el dahil tüm konutlar için aylık faizi yüzde 0,99'dan başlayan oranlara indirirken, vadeleri de kamu bankalarının tarihinde ilk kez 120 aydan 180 aya kadar yükseltti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Bu haftadan itibaren kredi faizlerinde indirim göreceğiz." demişti. Bu açıklamadan sonra bankalardan indirim açıklamaları geldi. Kamu bankalarının konut kredi faizlerini yüzde 1'in altına çekmesi sonrasındaki kredi talebi rekor seviyelere çıktı.

KONUT KREDİSİ GÜNCEL FAİZ ORANLARI

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI  

Ziraat Bankası konut kredisinde faizi yüzde 1'in altına çekti. Ziraat Bankası, 500 bin liraya kadar 180 ay vadeli konut kredi faizini yüzde 0.99 şeklinde belirledi.

Ziraat Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, kredi faiz oranları 01 Ağustos 2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere düşürüldü.

Yapılan açıklamaya göre; konut kredisi faiz oranları, 500 bin TL'ye kadar 180 ay aylık azami vadeyle aylık 0,99, 500 bin 1 - 1 milyon TL arası aylık 1,19, 1 milyon üzeri ise aylık 1,39 olarak belirlendi.

Ziraat Bankası'ndan sonra Vakıfbank da 180 ay vadeli konut kredilerinde faizi yüzde 0,99'a indirdi.

KONUT KREDİSİ NASIL HESAPLANIR?

Konut kredisi hesaplama işlemleri için Ziraat Bankası'nın resmi internet sitesinde bulunan Konut Kredisi Hesaplama Aracı'na giriniz. Daha sonrasında almak istediğiniz kredi türünü seçiniz. Daha sonra ise kredi tutarı, ödeme vadesi ve faiz oranını belirleyerek HESAPLA butonuna basınız.

Hesapla butonuna bastıktan sonra alacağınız kredi türüne, tutarına ve vadesine göre konut kredisi karşınıza çıkacak.  

HALKBANK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI  

Konut kredisi faizleri geriledi. Halkbank 180 ay vadeli konut kredisi için faizi yüzde 0,99'a indirdi.

VAKIFBANK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Vakıfbank konut ve bireysel kredi faizlerini indirdi. Vakıfbank 180 ay vadeli konut kredilerinde faizi yüzde 0,99'a indirdi.

VAKIF KATILIM KREDİ FAİZ ORANLARI

Vakıf Katılım, konut finansmanında 250 bin TL için 180 aya kadar olan vadelerde kar oranını aylık yüzde 0,99 seviyesine düşürdü.

ING BANK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 1.34

TEB KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 1.35

 

Konut kredisi faiz indirimleri devam edecek mi?

Konut kredisi çekecekler dikkat! 


Geri Dön