25 / 04 / 2024

Konut kredisi kullanacaklar dikkat! Bu haberimiz size!

Konut kredisi kullanacaklar dikkat! Bu haberimiz size!

Bankaların sağladığı kredi paketi kampanyalarından yararlanmak isteyen vatandaşlar araştırmalara başladı. İşte 21 Şubat 2021 güncel konut kredisi faiz oranları....



Vatandaşlar, koronavirüs pandemisi nedeniyle bankalara gitmeden önce güncel konut kredisi faiz oranlarını araştırıyor. Takvim'de yer alan habere göre; koronavirüs salgını nedeniyle sürekli güncellenen en uygun ihtiyaç kredisi faiz oranlarıyla ilgili araştırmalarda bulunan vatandaşlar, bütçelerine göre en uygun ihtiyaç kredisi veren bankadan kredi kullanmak istiyor. Pandemi süreci nedeniyle kredi kullanmak isteyen vatandaşların talepleri, bankaların kredi faiz oranlarını sürekli güncellemelerine yol açtı. İşte Ziraat Bankası, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti BBVA, TEB, Akbank ve Halkbank güncel konut kredisi faiz oranları...

Konut kredisi kullanacaklar dikkat! Bu haberimiz size!

ZİRAAT BANKASI KREDİ FAİZ ORANLARI
Konut kredisi: 1.52
Sıfır Konut Kredisi: 1.42

HALKBANK KREDİ FAİZ ORANLARI
Hesaplı Evim Konut Kredisi 1. el faiz oranı : 1.42
Hesaplı Evim Konut Kredisi 2. el faiz oranı : 1.47

VAKIFBANK KREDİ FAİZ ORANLARI
SarıPanjur Konut Kredisi: 1.40

İŞ BANKASI KREDİ FAİZ ORANLARI
Konut kredisi sigortalı: 1.40
Konut kredisi sigortasız: 1.45

AKBANK KREDİ FAİZ ORANLARI
Konut kredisi: 1.39

TEB KREDİ FAİZ ORANLARI
Konut kredisi: 1.40

Konut kredisi kullanacaklar dikkat! Bu haberimiz size!

Ev Kredisi Nasıl Alınır?

Konut kredisi çekmek isteyen kişilerin satın almak istedikleri konutun tapusu ile kredi kullanmak istedikleri bankanın şubesini ziyaret etmesi gerekiyor. Banka başvuru işleminde ilk olarak konut kredisi başvuru formunun doldurulması gerekiyor. Daha sonra kimlik numarası bilginiz üzerinden kredi notu ve kredi sicili sorgulaması yapılarak kredi kullanmak için uygunluğu değerlendiriliyor.

Yeterli bulunmanız durumunda banka konut kredisi ekspertiz ücreti isteniyor ve bu ücreti ödemeniz durumunda konut kredisi eksper raporu çıkartılarak konutun değeri belirlenerek bu değer üzerinden maksimum yüzde 80 oranında kredi kullanmanıza izin verir. Geriye kalan yüzde 20 'lik tutar ise konut kredisi peşinatı olarak sizden alınıyor. Genelde konut kredisi onay süresi 3-4 iş günü arasında değişmekte olup konut kredisi ekspertiz işlemi daha kısa sürede tamamlanırsa 1-2 gün içinde dahi yapılabiliyor.

Konut kredisi kullanacaklar dikkat! Bu haberimiz size!

Ev Kredisi Şartları Nelerdir?

Her banka tarafından uygulanan koşullar farklılık gösteriyor ve genelde tüm bankaların ortak olarak aramış oldukları konut kredisi şartları da bulunuyor. Örneğin kredi çekilerek satın alınmak istenen konutun tapusunun olması tüm bankalar tarafından aranılan şartlar arasında yer alıyor. Yine konutun iskanının bulunması, kredi kullanmak isteyen kişinin yüksek kredi notu ortalaması bulunması, temiz bir kredi sicili bulunması, maaşı ile kullanmak istediği kredi notu ortalamasının arasında yarı yarıya oran bulunması aranılan ortak şartlar arasında yer alıyor. 

Konut kredisi faiz oranları tırmanışta! 

Bankalarda son dakika faiz sarsıntısı!


Geri Dön