26 / 04 / 2024

Konut kredisi kullanımı düştü!

Konut kredisi kullanımı düştü!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Eylül 2018 verileri konut kredisi kullanım oranı düşüş gösterirken senetle konut ediniminde artış olduğunu gösteriyor…



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Emlak Konut öncülüğünde başlattığı "Türkiye için Kazanç Vakti' sloganlı konut kampanyasının uygulandığı eylül ayında senetli konut satışları artarken konut kredisi kullanımı düştü. Markalı projelerden konut satın alan müşterilerin senet ve konut kredisi kullanım oranları incelendiğinde, eylül ayında konut kredisi kullanım oranı yüzde 17 olurken senetle konut edinme oranı yüzde 59 oldu.

Kredi Pazarı’nda yer alan habere göre; Eylül ayında senetle konut edinme oranı bir önceki aya oranla yüzde 10 artış gösterdi. Konut kredisi kullanımı da eylül ayında bir önceki ayla aynı oranda kaldı.

Eylül ayı ile son 6 ayın verileri kıyaslandığında konut kredisi kullanım oranı eylül de son 6 aya oranla yüzde 9 düştü. Senetli konut edinimi ise eylülde son 6 aya oranla yüzde 19 arttı.

Eylül ayında konut için ödenen ortalama peşinat oranı yüzde 24 oldu. Peşinat oranı ortalaması temmuz ayında yüzde 37, ağustos ayında ise yüzde 34 olmuştu.

Ekim sonuna kadar 0,98 faiz oranıyla ev alabileceğiniz 95 proje!
 

Yabancı yatırımcı rekora doymuyor!
 


Geri Dön