19 / 04 / 2024

Konut projelerinde babalar günü indirimi başladı!

Konut projelerinde babalar günü indirimi başladı!

Sektör temsilcileri özel gün indirimleri ve faiz ayarlamaları ile yavaşlamanın önüne geçmeye çalışıyor. Kampanyalar birbiri ardına yapılıyor



Yaz döneminde yavaşlayacak olan konut sektörü Ramazan'ın da etkisiyle birkaç ayda hız kesecek. Bu hızın konut alımlarını yavaşlatmaması için kolları sıvayan şirketler yeni kampanyaları devreye soktu.


Okullar kapandı ve herkes yazlıklara gitmek için hazırlıklara başladı. Bu yıl ramazan ayı nedeniyle de konut alımlarında yavaşlama yaşanabileceğini öngören konut üreticileri, olası durgunluğa karşı kampanya mekanizmasını devreye soktu.


Son dönem kampanyaları arasında konut büyüklüklerinin düşürülmesi başı çekiyor. Yine fiyatlar projesine göre 10 bin lira ile 50 bin lira arasında aşağıya çekiliyor, taksitler aylık 1000 liranın altına geriliyor. Peşin alımlarda ise yüzde 10 olan indirimler yüzde 15-20'ye çıkıyor. Yine konut alanların tatile gönderilmesi ve konut alana araba hediyeleri devreye giriyor.


Lüks konuta KDV dopingi


Sektörde, birçok firma fiyatları aşağı çekerken, Hükümet'in KDV düzenlemesi de özellikle KDV'den etkilenmeyen lüks konut satışlarında kampanyaları artırdı. Lüks konut üreticileri milyon dolarlık evlerin bir an önce elden çıkartılması için KDV avantajı ile elde edilen 150-200 bin liralık avantajlara vurgu yapar oldu.


Şirket finansmanlarında faizler düştü


Bankaların kredi verme hızını yavaşlatması ve kredi faizlerini yükselmesi ile çareyi kendi içlerinde finansman modeli geliştirerek bulan firmalar uzun vadede faiz oranlarını yüzde 1'in altına çekti. Vade yapısı uzarken faizlerin aşağıya çekilmesi alıcıların konuta yönelmesinde etkili oldu.


Babalar gününü hedefledi


Selin Yapı tarafından Sancaktepe'de inşa edilen Ring İstanbul'da Babalar Günü'ne özel kampanya başlatıldı. Kampanya kapsamında, 16 ve 17 Haziran 2012 tarihleri arasında Rings İstanbul'dan ev alacak babalar, bir yıl aidat ödemeyecek. Bin beş yüz konuttan oluşan ve "Dikey alanda müstakil yaşam" konsepti ile ile yükselen projeden daire alanlara ayrıca yüzde 1 peşin, 0.81'den başlayan oranlarla 120 ay, veya yüzde 25 peşin 50 ay sıfır faiz seçenekleri de sunuluyor.


150 daireye indirim  


İhlas Yapı Ispartakule'de Bizim Evler markalı konut projelerine bir yenisi daha ekleniyor. Bizim Evler 1, Bizim Evler 2, Bizim Evler 3 projelerinin erken tesliminden sonra 780 konutluk Bizim Evler 4'te inşa çalışmaları hızla devam ediyor. Şirket şimdi de Bizim Evler 5 projesini de satışa çıkardı. Üstelik satış kampanya ile birlikte başladı. Kampanya ilk 150 daire için geçerli olacak ve 15 Haziran'da sona erecek. Kampanyalı ev fiyatları ise 115 metrekare 2+1'de 183 bin liradan, 168 metrekare 3+1'de 255 bin liradan ve 205 metrekare 4+1'de 342 bin liradan başlıyor.


Milyon liralık eve özel fiyat


Has İnşaat İstanbul Akfırat Tepeören'de yaptığı Milleniumpark'ta son villaları kampanyalı fiyatlarla satışa çıkardı. 282 bin metrekareye kurulu alanda 200 villadan oluşan projede villa tipine göre fiyatlar  650 bin dolar ile 900 bin dolar arasında değişiyor. Bu da fiyatların yaklaşık 1 milyon 180 bin liradan başladığını gösteriyor. Tüm villalarda yüzde 100 geri dönüşümlü, çevreye zarar vermeyen, depreme dayanıklı çelik konstrüksiyon kullanılan evlerde akıllı ev sistemlerinin de uygulandığı görülüyor.


Son 40 daireye 40 ay sıfır faiz


Babacan Yapı Crown Tower'da kalan son 40 daire için yeni bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında 84 bin liradan başlayan evler  40 ay 0 faiz, 60 ay 0.38 faiz, 120 ay 0.64 faizli ödeme seçenekleri ile hemen teslim ediliyor.  8 dönüm arazi üzerinde Beylikdüzü- Esenyurt'ta yükselen "Crown Tower", Temmuz 2012'de sahipleri ile buluşacak. 420 konuttan oluşan projenin yüksek tavan özelliği, geniş metrekareli teras alanları dikkat çekiyor. Sitede açık yüzme havuzu, bol yeşilli yürüyüş alanları, tenis ve basketbol sahaları yer alıyor. Projede otel konforunda lobi ve resepsiyon hizmeti de sunuluyor. Ortalama metrekare fiyatı 1900 lira olarak hesaplanıyor.


Yüze 20 indirim

 

Bulut İnşaat, tüm konut projelerinde Babalar Gününe özel yüzde 20 indirim kampanyası başlattı.

Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut, "Yaşam kalitesin, standartlarını yükselten ve fark yaratan markalı konut projelerimize devam edeceğiz. Bununla birlikte ev sahibi olmak isteyenleri uygun ödeme koşulları ve kampanyalı indirim fırsatlarıyla hayallerini süsleyen evlere kavuşturacağız" dedi.


Avrupa tatile gönderiyor


Tepe İnşaat'ın Narcity projesine komşu olarak konumlandırılan İstanbul Maltepe'deki Narkule projesinde son 10 daire alıcılarını bekliyor. Anlaşmalı banka ile 48 ay süresince sıfır faiz avantajlı ödeme de yapılabiliyor. Projeden konut alanlara yönelik bir diğer kampanya ise Çeşme ve Avrupa tatili olarak karşımıza çıkıyor. Konut alıcıları 6 gece-7 gün boyunca sürecek Sheraton Çeşme tatilinin ardından 3 gece-4 gün Avrupa seyahati yaşama fırsatı elde ediyor. 27 katlı Narkule projesinde, iki tip daire satışa sunuluyor. Daire fiyatları 445 bin liradan başlıyor ve 680 bin liraya kadar çıkıyor.  



Geri Dön