26 / 04 / 2024

Konut satın alırken en çok lokasyona bakıyoruz!

Konut satın alırken en çok lokasyona bakıyoruz!

Gayrimenkulün Büyük Buluşması RE360’da konuşan Konda Araştırma Genel Müdürü Bekir Ağırdır gayrimenkul sektörü ile toplumsal gelişme arasındaki ilişkinin önemi hakkında açıklamalar yaptı.



 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle Aremas Gayrimenkul’ün ana sponsorluğunda Four Seasons Bosphorus İstanbul’da gerçekleştirilen ‘Gayrimenkulün Büyük Buluşması RE360’ başladı. 

 

Toplantıda konuşan Konda Araştırma Genel Müdürü Bekir Ağırdır gayrimenkul sektörü ile toplumsal gelişme arasındaki ilişkinin önemi hakkında konuştu.

 

Ağırdır, son 30 yılda göçle, metropolleşmeyle, iletişim ve ulaşım teknolojileriyle gündelik hayatta pek çok değişiklik olduğunu belirtti. Ağırdır, şu açıklamaları yaptı:

 

Değişen toplumun evdeki bir diğer yansıması konfor tanımlamasında bulunuyor. Bu konfor yüzde 28 ile oda sayısı, yüzde 26 ile geniş mutfak, yüzde 20 ile bahçe ya da balkon, yüzde 17 ile manzara, yüzde 6 ile banyo ve tuvalet sayısı ile tanımlanıyor. 

 

Bir başka değişim olarak evin fiziksel çevresiyle ilgili de tespitler gösteriliyor. Yüzde 45 ile kolay ulaşılabilir olmak en önemli etkenlerden biri. Bunu sırasıyla yüzde 20 ile alışveriş imkanları, yüzde 13 ile okul yakınlığı, yüzde 11 ile kolay araba parkı, yüzde 6 ile çocuklara özel alan ve yüzde 4 ile spor tesislerinin yakınlığı izliyor.

 

Komşuluk ilişkilerinin halen son derece önemli olduğuna dikkat çeken Bekir Ağırdır, evin sosyal çevreyle ilişkisindeki en önemli etkenin yüzde 38 ile komşuluk ilişkileri olduğunu belirtti. Ağırdır, bunu sırasıyla yüzde 27 ile arkadaşa yakınlık, yüzde 23 ile yaşam tarzı, yüzde 5 ile zengin ve nezih mahalle ve yüzde 7 ile ekonomik durumu yansıtmanın takip ettiğini de sözlerine ekledi.

 

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com

 

 


Geri Dön