28 / 03 / 2024

Konut satışları 1 kasım seçimlerinden sonra artış gösterdi!

Konut satışları 1 kasım seçimlerinden sonra artış gösterdi!

1 Kasım seçimlerinden önce bir süre durgunluk yaşayan gayrimenkul satışları, sandıktan çıkan sonuçla birlikte artış gösterdi.



Eylül ayında yüzde 20,1 ile 2014 yılından bu yana en sert gerilemeyi yaşayan gayrimenkul satışları, seçimlerin ardından kısa sürede yükseliş trendine girdi. Türkiye genelinde gayrimenkul satışlarının Eylül ayından bu yana faiz ile dolardaki yükseliş ve seçim öncesi piyasalara hâkim olan belirsizlik nedeniyle yüzde 20.1 oranında gerileme göstermesinin ardından, sandıktan çıkan sonuçla kısa sürede yükseliş eğilimi göstermeye başladı.


KISA SÜREDE YÜKSELİŞ TRENDİNE GİRDİ

Marka Kurumsal Gayrimenkul Değerleme Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı (TÜSİAV) Başdanışmanı Bülent Hasılcıo, TÜİK dopingi verilerine göre Eylül 2015'te bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20.1 gerileyen konut satışlarının, sandıktan çıkan sonucun ardından bir anda yükseliş trendine girdiğini ifade etti.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2015 yılı Temmuz ayı konut satış istatistiklerine göre. konut satışları Temmuz ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yükseliş gerçekleştirse de 2015 yılı Haziran ayına göre önemli bir düşüş yaşadı.


EKONOMİNİN LOKOMOTİFİ YÜZLERİ GÜLDÜRECEK

Yatırımcıların yaz aylarından itibaren beklemeye geçtiklerine dikkat çeken ve ülkenin içinde bulunduğu seçim atmosferinin de piyasaları olumsuz yönde etkilediğini dile getiren Hasılcıo, "Sandıktan tek parti iktidarının çıkması. piyasalarda istikrar havası estirdi. Sonuçların çok kısa bir süre önce kesinleşmesine rağmen, gayrimenkul piyasasında bir anda fark edilir düzeyde artış yaşandığım gözlemliyoruz. Konut alımında 7 Haziran sonrası belirsizliğinin neden olduğu sert düşüşle birlikte, erken seçimi beklemeye geçen yatırımcıların. seçim sonuçların estirdiği olumlu havayla piyasaya ivme kazandıracağını gösteriyor" diye konuştu.


Seçim sonuçlarının ortaya çıkardığı istikrar algısının. gayrimenkul pazarına doping etkisi yaptığını ve piyasadaki bu hareketlenmenin artarak devam edeceğinin öngörüldüğünü ifade eden Hasılcıo, Türkiye gündeminin artık seçimlerden, ekonomik istikrara kaydığım dile getirerek. henüz hükümetin kurutmamasına rağmen, ekonominin lokomotif sektörü gayrimekulün yüzleri güldüreceğinin sinyallerini verdiğini söyledi.


Türkiye


Geri Dön