29 / 03 / 2024

Konut satışlarında lider Ankara oldu!

Konut satışlarında lider Ankara oldu!

TÜİK tarafından hazırlanan konut satış istatistiklerine Ankara damga vurdu. Başkent, Şentepe, Ufuktepe, Beytepe gibi yerleşim yerlerinin hızla gelişmesiyle birlikte, Şentepe'de bir ev 20 yıl önce 10 bin TL'ye satılırken bugün aynı bölgede bir daire 350 bin TL'den alıcı bekliyor. .



TÜÎK tarafından açıklanan nisan ayı konut satış istatistiklerinde Ankara, nüfusa oranlandığında en çok konut satışının gerçekleştiği il oldu.  Ankara  nüfusunun neredeyse 3 katı daha fazla nüfusa sahip olan megakent İstanbul'un bu üstünlüğü, konut satış istatistiklerine yansımadı. İstanbul 20 bin 66 konut satışı ile yüzde 17,5 pay alırken, Ankara da 13 bin 364 konut satışı ve yüzde 11,7 pay ile ikinci sırada yer aldı. 


Gayrimenkul uzmanları, Başkent'in eski gecekondu bölgelerinin bugünün modern yerleşim yeri olduğunu ve kentin değerinin giderek yükseldiğini belirtti. 



TEPELERİN ŞEHRİ 


Ankara'nın merkezi genişliyor ve modern konutların yer aldığı Anıttepe, Maltepe, Beştepe, Kocatepe gibi bölgelere yenileri ekleniyor. Hacettepe, Şafaktepe, Şentepe, Ufuktepe, Beytepe, Aktepe bölgeleri, son dönemde yükselen konut projeleriyle dikkat çekiyor. Çok değil, 10 yıl öncenin gecekondu bölgelerinde bugün rezidanslar, lüks konutlar yükseliyor. 


Gayrimenkul uzmanı Salim Taşçı, kentsel dönüşüm projelerinin gerçekleştiği semtlerdeki emlak piyasasını anlattı. 20 yıl önce Şentepe, Ufuktepe bölgesinde ve kentsel dönüşüm projelerinin yükseldiği Mamak ve Altındağ bölgesinde gecekonduların 5-10 bin TL aralığında satıldığını anlatan Taşçı, "Bugün ise bir daire en az 250 bin TL'den alıcı buluyor, bu fiyat 350 bine kadar yükseliyor. Eskinin gecekondu mahallesi bugün lüks semtleri oldu" diye konuştu.

'Ankara'nın konut fazlası var' 


Başkent'te yeni konut sayısının her geçen gün arttığını ve arz talep dengesinin bozulmaya başladığını anlatan Salim Taşçı, şöyle konuştu: 


"Son 4 yılda Ankara için konut dengesi çok iyiydi, satışa çıkan konut ve alıcı sayısı örtüşüyordu. Artık alıcı sayısı inşa edilen konutları karşılamıyor. Budurumda fiyatların düşmesi gerekiyor ancak düşmüyor. Konutta fazlalık artmaya devam ederse Ankara'da gayrimenkul sektörü darbe alır. Yeni projeler yaratırken iyi düşünmek gerekiyor." 


Habertürk Ankara


Geri Dön