24 / 04 / 2024

Konut sektörü Ramazan Bayramı'nda mesai yapacak! İşte bayramda açık olan satış ofisleri!

Konut sektörü Ramazan Bayramı'nda mesai yapacak! İşte bayramda açık olan satış ofisleri!

Konut ve perakende sektörü Ramazan Bayramı'nda tatil yerine mesai yapacak. Bazı AVM'ler ramazanda olduğu gibi bayramda da 23.00'e kadar açık kalacak. Konut firmaları da satış ofislerini açık tutacak



9 güne uzatılan Ramazan Bayramı'nda konut ve perakende sektörü tatil yerine mesai yapacak. Ramazan ayında kapanış saatlerini 23.00'e çeken alışveriş merkezleri (AVM) bayramda da bu saate kadar açık kalacak. Ramazan kampanyalarını bayram sonuna kadar uzatan konut firmaları da satış ofislerinin kapılarını 9 günlük tatil boyunca açık tutacak. Sektör böylece yaz durgunluğunu üzerinden atmayı hedefliyor. Egeyapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, hayata geçirdikleri Batışehir projesinin satış ofisini bayramın 3. gününden itibaren açık tutacaklarını belirtti. Yaz aylarında sektör genelinde bir durgunluk yaşandığını belirten Kabadayı, "Sektörde bayram dönemi ve sonrasında küçük çapta bir hareket beklesek de bu yıl ramazan ayının denk gelmesi ve okulların da eylül ayının sonlarına doğru açılması nedeniyle konut sektöründe esas hareketlenmeyi ekim ayı ve sonrasında bekliyoruz" diye konuştu.

Avrupa Konutları Atakent 3'ü hayata geçiren Artaş İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, "Bayram sonrası konut faiz oranlarında bir miktar gerileme bekliyoruz ve buna paralel olarak da eylül ayında piyasada hareketlenme olacağını öngörüyoruz" dedi.


Habertürk/Yelda AKGÜN


Geri Dön