29 / 03 / 2024

Konut sektöründeki teşvikler sektöre ivme kazandıracak!

Konut sektöründeki teşvikler sektöre ivme kazandıracak!

Konut teslimlerinde ve tapu harcı oranı değişikliği ile ilgili açıklamalar yapan Miavita Beytepe Yatırımcısı Nurettin Yılmaz, bu karar ile birlikte inşaat sektörünün bir ivme kazanacağını söyledi.



Bakanlar Kurulu kararıyla konut teslimlerinde uygulanan yüzde 18'lik KDV, 31 Ekim'e kadar yüzde 8'e, tapu harcı oranı da yüzde 4'ten 3'e düşürüldü. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre 31 Ekim 2018 tarihinden itibaren tapu işlemleri üzerinden binde 20 oranında alınan tapu harcı, konut ve işyerlerinde binde 15 olarak yeniden belirtildi. 

Yapılan yeni düzenlemenin Türkiye inşaat sektörüne hareketlilik getireceğini de dile getiren Nurettin Yılmaz “Bu kararın, gayrimenkul ve inşaat sektörüne ivme kazandıracağını umut ediyoruz. İnşaat sektörü, bizim ekonomimizde lokomotif itici güce sahip olduğu için bu sektöre yapılabilecek her türlü teşvik aynı zamanda ülke ekonomisine yapılmış olacaktır. Çünkü inşaat sektörü hem bir istihdam deposu hem de kendisine bağlı bir yığın alt ve tamamlayıcı sektörlerin lideri konumunda. Bu sebepten küçükte olsa alınan bu teşvik kararlarının sadece bir sektöre değil ülke ekonomisine yapılmış bir katkı olarak değerlendirilmesini isteriz. Umudumuz ve beklentimiz bu tarz kollayıcı desteklerin sürmesi ve uzun süredir durgun seyreden gayrimenkul sektörünün canlanmasıdır” dedi. 


Geri Dön