24 / 04 / 2024

Bahçeşehir'de 3+1 konutlar 250 bin ile 350 bin TL arasında değişiyor!

Bahçeşehir'de 3+1 konutlar 250 bin ile 350 bin TL arasında değişiyor!

Kısa dönemde hızla gelişen Bahçeşehir, Avrupa Yakası'nda markalı konut projelerinin en çok tercih ettiği merkez oldu. Kaliteli ve ekonomik fiyatlı konutlarıyla ailelerin seçtiği bölge ilk evini almak isteyenlerin de tercihi



Bir zamanlar dezavantaj olan Bahçeşehir'in konumu otoban bağlantısı, 2-3 yıl içinde açılacak metro bağlantısı gibi projeler ve şehir merkezinden gelen otobüs sayısının artırılmasıyla avantaja dönüşüyor.


Sayısı hızla artan markalı konut arzı yüksek taleple birleşiyor


Bölge ekonomik fiyatlarıyla dikkat çekerken özellikle de kalabalık aileler tarafından oturum amaçlı tercih ediliyor. 3+1 dairelerin fiyatı 250 bin ile 350 TL arasında değişiyor.


Markalı konut projeleri bölgedeki metrekare fiyatlarını 2 bin 500 ile 3 bin 500 TL'ye kadar çıkardı.


En büyük dezavantaj ise trafiği nedeniyle Hadımköy gişeleri oluşturuyor. Bölge halkı gişelerin kaldırılması ve trafik sorununun çözülmesini istiyor.


İstanbul'un en kısa zamanda en hızlı gelişen bölgelerinden Bahçeşehir, son dönemde yeni ve kaliteli konut projeleri ve artan metrekare fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Daha önce sanayi kuruluşlarının tercih ettiği bir yerken son 10 yılda konutun merkezi durumuna gelen Bahçeşehir'de artan konut arzı yüksek taleple birleşiyor. Ulaşım akslarının gelişmesi ve İstanbul'un merkezi yerlerinden artan toplu taşıma da bölgenin yatırımcılar açısından en çok tercih edilen özeliklerinden biri. Otoban bağlantıları ise merkeze uzak olan Bahçeşehir'i yatırımcılar için cazip kılıyor. Bölgenin gelişmesine paralel olarak markalı konut projelerinin sayısı ve bölgedeki kalite artıyor. Çoğu tanınan markaların yaptığı büyük ve ailelere hitap eden projelerin yer aldığı bölge, Ispartakule'den Esenyurt'a kadar içine aldığı diğer bölgeleri de geliştiriyor. 


Aileler tercih ediyor 


Bahçeşehir'deki Century 21 Bey Group ofisi sahibi Nurettin Gözaçan, bölgedeki metrekare fiyatlarının bin TL civarından 2 bin 500 ile 3 bin 500 TL arasına çıktığını söylüyor. Bölgede aileler için büyük dairelerin, özellikle de 2+1 ve 3+1'lerin tercih edildiğinin altını çizen Gözaçan, ilk evini alanların da fiyatları nedeniyle Bahçeşehir'i seçtiğini söylüyor. Gözaçan, ayrıca bölgeye Beylikdüzü'nden gelen çok sayıda yatırımcı olduğunu da söylüyor. Bölgedeki 3+1 dairelerin ortalama fiyatı 250 bin ile 350 bin TL arasında değişiyor. 


Metro bağlantısı bekleniyor 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Bahçeşehir'de son dönemde ulaşım alanında yaptığı çalışmalar da dikkat çekiyor. Atatürk Olimpiyat Stadı'ndan Bahçeşehir'e metro bağlantısının 2-3 yıl içinde bölgeye ulaşacağı haberleri yatırımcıların en önemli gündem maddesi. Ayrıca Sirkeci'den bölgeye gelecek demiryolu bağlantısı da konuşuluyor. Bölgenin ulaşım açısından en büyük problemini ise Hadımköy gişeleri oluşturuyor. Gözaçan, gişelerin kaldırılması halinde bölge trafiğinin rahatlayacağını ve yatırımların daha da gelişeceğini söylüyor. Turyap Bahçeşehir ofisi müşteri temsilcisi Yusuf Cenik ise ulaşım alanında yapılan yatırımların bölgeyi geliştirdiğine dikkat çekiyor. Cenik, otoban bağlantısının bir avantaj yarattığına ve bölgeye otobüs seferlerinin de artırıldığını vurguluyor. Bölge ulaşım projelerinin tamamlanmasıyla İstanbul'un batı yakasının merkezlerinden biri olmaya hazırlanıyor.


Sabah


Geri Dön