16 / 04 / 2024

Konutta balon değil talep patlaması var!

Konutta balon değil talep patlaması var!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan'dan "Konutta balon var mı, yok mu?" söylentilerine "Bir şey patlayacaksa eğer, bizde balon yok talep patlaması var" diye cevap verdi.



Konut sektöründe gündemden düşmeyen balon tartışmasına Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan'dan esprili bir yanıt geldi. "Konutta balon var mı, yok mu?" söylentilerine "Bir şey patlayacaksa eğer, bizde balon yok talep patlaması var" diye cevap veren Turan, Türkiye'nin her ilinde projelerin artan talep doğrultusunda hızla yürütüldüğüne dikkati çekti. Sosyal konut ürettikleri için alt gelirli grubundaki vatandaşların kira öder gibi hatta daha düşük bir bedelle konut sahibi olabildiğini vurgulayan Turan, şöyle konuştu: "Konut talebinde bir azalma yok tam tersine Türkiye'nin her yerinde 5-10 katı taleple karşılaşıyoruz. Bir yerde 300 konut yapıyorsak 3 bin talep geliyor. Sektörle ilgili diğer sevindirici haber, konut satışlarıyla ilgili. Eylül ayı satış rakamlarında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 artış var. Bu Türkiye ekonomisinin gücünü gösteren bir hadise. Yakın dönemde özellikle Körfez ülkelerinden gelen yabancılar başta olmak üzere konut satışında da ben yoğun bir talep bekliyorum. Bundan payını alacak vilayetlerden biri de Bursa'dır. Bursa'da da konut fiyatları bana göre bundan dolayı da biraz yukarı çıkacaktır."


DAR GELİRLİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Konut kredi faizlerinin, aylık bazda yüzde 0.90'ın altına indiğini hatırlatan Turan, uzun vadede konut faizlerinin 0,85'in altında olması gerektiğini söyledi. Turan, "Faizler yıllık yüzde 10 bandının altında olursa dar gelirlinin de konut sahibi olması kolaylaşır. Biz de bu konuda çok çalışıyoruz" dedi.


13 YILIN REKORUNU KIRDIK

Başkan Turan, bu yıl toplu konutta 13 yılın rekorunu kırdıklarını belirterek, "64 bin konut inşa ettik. Daha vasıflı ve nitelikli konutlar inşa ediyoruz. Önümüzdeki yıl da 70 bin konut hedefimiz var. Bu hedef daha çok hiç konut sahibi olmayanlara yönelik" dedi.


Sabah / Seda Tabak 


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı


TOKİ Başkanı Turan, "Bu yıl toplu konutta 13 yılın rekorunu kırdık. 64 bin konut inşa ettik" dedi. 


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, konut faizlerinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın çağrısıyla aylık bazda önce yüzde 1'in sonra da kısa vadede yüzde 0.90'ın altına indiğini hatırlattı. Uzun vadede konut faizlerinin 0,90'ın hatta 0,85'in altında olmasını önemsediklerini belirten Turan, şunları kaydetti: “Bankalarımız iyi niyetli bir adım attı. İnşallah faizler yıllık yüzde 10 bandının altında olursa dar gelirli vatandaşlarımızın da konut sahibi olması daha da kolaylaşır. Bu yıl toplu konutta 13 yılın rekorunu kırdık. 64 bin konut inşa ettik. Önümüzdeki yıl da inşallah 70 bin konut hedefimiz var. Bu hedef daha çok hiç konut sahibi olmayanlara yönelik."


10 KAT FAZLA TALEP GELDİ 

Turan, “Konut talebinde bir azalma yok tam tersine Türkiye'nin her yerinde 5-10 katı taleple karşılaşıyoruz. Bir yerde 300 konut yapıyorsak 3 bin talep geliyor. Eylül ayı satış rakamlarında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 artış var" açıklaması yaptı.


Konutta balon yok talep var

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, yaptığı açıklamada, kendisine sürekli “Konutta balon var mı, yok mu?” şeklinde soruların yöneltildiğini söyledi. Bu sorulara esprili bir şekilde “Bir şey patlayacaksa bizde balon yok, talep patlaması var" dediğini anlatan Turan, Türkiye'nin her ilinde projelerin artan talep doğrultusunda hızla yürütüldüğüne dikkati çekti. 


‘Körfez’ akını Bursa’ya yarar 

Yakın dönemde özellikle Körfez ülkelerinden gelen yabancılar başta olmak üzere konut satışında da ben yoğun bir talep bekliyorum. Bundan payını alacak vilayetlerden biri de Bursa'dır. Bursa'da da konut fiyatları bana göre bundan dolayı da biraz yukarı çıkacaktır"


Akşam 


Geri Dön