19 / 04 / 2024

Konya 4. OSB sanayicileri yol istiyor!

Konya 4. OSB sanayicileri yol istiyor!

4. OSB’de faaliyet gösteren sanayiciler, iş yerlerine ulaşırken imar planında yer alan giriş yolunun yapılmaması nedeniyle Aksaray Yolu’nda yaklaşık 10 kilometre fazladan yol kat ediyor. Bu da zaman ve yakıt kaybına yol açıyor



4. Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmalar, iş yerlerine ulaşmak için oldukça uzun yol katediyor. 112 fabrika binasının ruhsat aldığı ve 11’inin aktif olarak üretim gerçekleştirdiği bölgenin en büyük sorunu giriş yolunun olmaması.  Aksaray Yolu’nda yapılan 4. OSB Girişi’nin oldukça uzak ve ters olduğunu ifade eden sanayiciler, Büyükşehir Belediyesi ve OSB yönetiminin zaman ve yakıt israfına yol açan bu durumun önüne geçilmesi adına fabrika sahalarına yol yapmasını istiyor.


ZAMAN VE YAKIT İSRAFI

4. Organize Sanayi Bölgesi; iş dünyasına tahsis edilirken planda açık olarak gösterilen yolun aradan geçen süre zarfında bir türlü açılamadığını dile getiren sanayiciler, yapılan başvurulardan da netice alamadıklarını ifade ediyorlar. Bölge sanayicisi iş yerlerine ulaşmak için Tümosan’ı geçince İnnopark’ın yanından 4. OSB sahasına girmeleri gerektiğini ancak yol açılmadığı için kilometrelerce yol kat etmek durumunda kaldıklarını ifade ediyor.


Pusula


Geri Dön