25 / 04 / 2024

Konya'da 100 adet doğalgazlı otobüs hizmete girdi!

Konya'da 100 adet doğalgazlı otobüs hizmete girdi!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan 100 adet doğalgazlı otobüs düzenlenen törenle hizmete sunuldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek Konya merkezde 448 otobüs hizmet verecek dedi...



Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan 100 adet doğalgazlı otobüs düzenlenen törenle hizmete sunuldu. Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karatay Belediye Balkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkam Serdar Kalaycı, AK Parti Meram Belediye Başkan Adayı Fatma Toru, meclis üyeleri, ilçe ve belde belediye başkanları, muhtarları ve vatandaşlar katıldı. 


Görev aldıklarında yaklaşık 200 otobüs bulunduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, "Şu anda sefere koyduğumuz otobüslerle birlikte Konya merkezde 448 otobüs hizmet verecek. Sadece bu 100 otobüse ödediğimiz para yaklaşık 70 milyon lira. 10 yıl içinde aldığımız tüm otobüslen hesaba katarak sadece otobüsler için lıarcadığımız pxıra 150 milyon lirayı buluyor. Her yıl sadece otobüs için 15 milyon lira para harcamış okluk. Konya toplu ulaşımı her zaman gündemimizde oddu. Her zaman önceliğimiz oldu" dedi. 


10 YILDA 65 YENİ ALT ÜST GEÇİT 


Son 10 yılda Konya'daki tüm caddelerin baştan sona yenilendiğini, 5 milyon tona yakın asfalt kullanıldığını ve şehrin standardının yükseldiğini kaydeden Başkan Akyürek, şöyle devam etti:

Kesintisiz trafik akışını temin etmek için hem akıllı durak sistemini geliştirdik, hem de Konya'mızı alt-üst geçitlerle donattık. Konya'da tofilam 77 alt-üst geçit var. Bunun 65 taıvesi son 10 yılda yapıldı. 2004 yılına kadar 12 alt-ust geçit, sadece son 10 yılda 65 alt-üst geçit." 


AKILLI TOPLU ULAŞIM SİSTEMİ 


Konya Büyükşehir Belediyesi taralından toplu ulaşım kullanıcılanna kolaylık sağlamak amacıyla hizmete sunulan Akıllı Toplu Ulaşım Sisteminden de (A'IUS) bahseden Başkan Akyürek, Konyalıların ücretsiz kısa mesaj, mobil uygulama, karekod uygulaması, araç içi bilgilendirme ekranı ve vveb sitesi aracılığıyla otobüslerin nerede olduğunu görebildiklerini hatırlattı. 


ÖRNEK RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI 


Raylı sistem yatırımlarında da KONYARAY başlığıyla 5 proje yürüttüklerini dile getiren Başkan Akyürek, "Eski tramvayların düşük de oLsa taksitlerini ödemeye devam ettiğimiz süreçte Türkiye'nin en avantajlı ihalesini yaparak en modem, yüzde 100 düşük tabanlı, engelsiz, klimalı tramvaylan en hesaplı şekilde 300 milyon liralık yatırımla şehrimize kazandırdık. Yeni tramvaylarımız gelmeye başladı. Deneme seferlerinin ardından dun ilk tramvaylannuz hizmete girdi" diye konuştu.


Konya Yenigün 



Geri Dön