18 / 04 / 2024

Konya'da 2 raylı sistem hattı yapımını bakanlık üstlendi!

Konya'da 2 raylı sistem hattı yapımını bakanlık üstlendi!

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Kampüs-Beyhekim-YeniYHT Gar-Gar-Meram Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi-Yeni YHT Gar- Fetih Caddesi Raylı Sistemleri artık Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yürütülecek.




Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Kampüs-Beyhekim-Yeni YHT Gar-Gar-Meram Belediyesi Hafir Raylı Sistem Hattı ve Necmettin Erbakan Üniversitesi-Yeni YHT Gar- Fetih Cad.-Meram Belediyesi Hafif Raylı Sistem Hattı, bundan sonra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından devralındı. Artık projelere bakanlık bakacak.



BAKANLAR KURULU KARARI


Karar Sayısı : 2015/7505

Ekli “Şehir İçi Raylı Ulaşım Sistemleri, Metrolar ve Bunlarla İlgili Tesislerin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca Üstlenilmesi, Devralınması ve Tamamlanmasını Müteakip Devri ile İlgili Şartların Belirlenmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar”ın yürürlüğe konulması; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 20/3/2015 tarihli ve 18463 sayılı yazısı üzerine, 655 sayılı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 15 inci ve geçici 5 inci maddelerine göre, Bakanlar Kurulu’nca 1/4/2015 tarihinde kararlaştırılmıştır.

 


Konya da 2 raylı sistem hattı yapımını bakanlık üstlendi!



Geri Dön