26 / 04 / 2024

Koray İnşaat Ürdün'de hastane yapacak

Koray İnşaat Ürdün'de hastane yapacak

Türkiye'nin önde gelen inşaat şirketleri arasında yer alan Koray İnşaat, Ürdün'de 185 milyon dolarlık bir hastanenin inşaatı için anlaşma imzaladı.




Ürdün Kralı Abdullah'ın kanserden ölen babası için kurduğu Kral Hüseyin Vakfı adına Amman'ın Naur şehrinde yapılacak olan Kral Hüseyin Biyoteknoloji ve Kanser Enstitüsü Hastanesi'nin inşaatını gerçekleştirecek. 

Koray İnşaat, 2004 yılında Ürdün Kraliyet'ine ait bir eğitim kurumu olan Ürdün Kraliyet Akademisi inşaatını gerçekleştirdi. Koray İnşaat'ın Ürdün Kraliyet Akademisi inşaatındaki üstün hizmet başarısı ve tecrübesine tanık olan Ürdün Kraliyet'i ülkenin en önemli ve en prestijli hastanesi için yine Koray İnşaat'ı tercih etti. Kral Hüseyin Kanser ve Biyoteknoloji Enstitüsü Hastanesi, 2011 yılı ortasında tamamlanarak Ürdün ve Ortadoğu'da kanser alanında hizmet verecek en önemli hastanelerden birisi olacak.  

Kral Hüseyin Biyoteknoloji ve Kanser Enstitüsü Hastanesi Ürdün'ün başkenti Amman'ın Naur mevkisinde Ölüdeniz'e bakan bir tepede, 660 dönümlük ormanlık bir arazide inşa edilecek. Hastane projesinde ana hastane binası, otel, hemşire yatakhanesi, kapalı otopark ve enerji binası olmak üzere 5 ana bölüm yer alıyor. Ana hastane binasında, kapsam olarak hasta bakım alanları, araştırma laboratuarları, eğitim ve araştırma bölümleri, kongre salonu, yemek salonu ve otel gibi ana bölümler yer alıyor. Toplam 300 yataklı olarak tasarlanan hastanenin toplam inşaat alanı ise 120 bin metrekareden oluşuyor.  

Toplam yatırım bedeli 300 milyon dolar 

Tıbbi ekipmanlar, tefriş gibi uygulamalarla birlikte projenin toplam yatırım bedeli 300 milyon doları buluyor. Kral Hüseyin Biyoteknoloji ve Kanser Enstitüsü ile Koray İnşaat'ın yaptığı anlaşmaya göre hastanenin inşaatının 30 ayda (2,5 yıl) tamamlanması planlanıyor. Bu süre sonunda yapılacak teslimatın ardından hastane işletme faaliyetine başlayacak. Kral Hüseyin Biyoteknoloji ve Kanser Enstitüsü Hastanesi,  gelişen tıp teknolojisine bağlı olarak son derece modern ve çağa uygun donanımlı bir hastane olarak tasarlandı. Ayrıca hastane bünyesinde kanser ile ilgili araştırmaların yapılacağı özel labaratuarlar da tesis edilecek. 

İnşaatta 500 Türk görev yapacak 

Koray İnşaat'ın uluslararası tecrübesi ve kaliteli yapılar üretme anlayışının yeni bir örneği olacak Kral Hüseyin Biyoteknoloji ve Kanser Enstitüsü Hastanesi'nin yapımında yaklaşık 500 kişi çalışacak. İnşaatın devam ettiği süreç içinde farklı alanlarda çeşitli görevler üstlenecek olan Türk mimar, mühendis ve işçiler, Ürdün'ün ilk kanser hastanesini hayata geçirmek için görev alacak.

Kral Hüseyin Biyoteknoloji ve Kanser Enstitüsü Hastanesi'nin konsept ve dizayn geliştirme çalışmaları Amerikalı Dewolff Partners Grubu tarafından, cephe konsepti ve tüm uygulama projeleri ise Mısırlı Mimar Khaled Azzam tarafından hazırlanıyor.  
 

Özellikler: 

Konum: Amman - Naur

Toplam Arazi: 660 Dönüm

Hastane Bölümleri: Hastane binası, personel binası, etkinlik binası, otopark, araştırma laboratuarı, yemekhane, kongre merkezi, eğitim ve araştırma bölümü ve otel.

Yatak Kapasitesi: 300 yatak

Blok Sayısı: 7

Bina Yüksekliği: 34,6 metre

Kat Yüksekliği: 4,55 metre

Kongre Merkezi Kapasitesi: 400 kişi

Otel Yatak Kapasitesi: 120 


Geri Dön