25 / 04 / 2024

Koray Yavuzer Riyad'da 3 bin m² saray yapacak!

Koray Yavuzer Riyad'da 3 bin m² saray yapacak!

Türk Mimar Koray Yavuzer, Riyad'da bir anne ve kızı izin 3 bin m² saray yapacak!



Suudi Arabistan'ın Başkenti Riyad'da bir anne ve kızın yaşayacağı bir saray inşa ediliyor. Tamı tamına 3 bin merekare alan üzerine yapılacak bu görkemli yapının mimarı ise bir Türk. Bugüne değin yüzlerce başarılı işe imza atmış olan mimar Koray Yavuzer, bir saray yaratmanın inceliklerini anlattı:

"Bir yapı düşünün, sadece bir anne ve kıza ait olmasına karşın olağanca lüksü, büyüklüğü, görkemi ve zenginliği içinde barındırsın. İşte Riyad'ın önde gelen ailelerinden birine ait olan bu saray, bu fikirlerle hazırlandı. Üç bin metrekare arazi uzerine, büyük odalar, mutfaklar, havuzlar ve daha birçok yaşam alanını içine alabilecek şekilde inşa edildi. Arap mimarisinin çatısı altında, benim ve ekibimin vizyonu, performansı, projeyi daha da ilginç hale getirdi. Zira lüksün, ihtişamın evin her alanında olması beklendi bizden. Ancak biz bu bakış açısından kopmadan, özgün bir şeyler yaratmak istedik" Koray Yavuzer projede, eski ve yeninin sehri Riyad'dan esinlenerek saray hayatı ve modern mimariyi harmanlamış. Farklı yaşam seçeneklerini bir çatı altında toplayan "Saray Projesi", kuşkusuz son dönemlere ait en dikkat çekici mimari tasarımlardan biri...

Kuaför salonundan, sinema salonuna, kreşten, spa salonuna kadar birçok farklı yasam alanını bir arada sunan sarayda, her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Sarayın üç havuzu bulunuyor. İç mekandaki süs havuzlarında gerçek altın kullanılmış. Bazı seramiklerde süsleme amaçlı swarovski taşlar var. Sarayın misafir odalarının her biri 5 yıldızlı bir otelin kral dairesi gibi hazırlanmış. Misafir odalarının içinde mutfak, banyo ve oturma odası var. Sarayın camları, içerisi görülmeyecek şekilde özel ve pahalı kristaller kullanılarak tasarlanmış.

Sarayda 40'a yakın oda bulunuyor. Misafirlere yemek hazırlanan ana mutfak yaklaşık 100 metrekare. Ve içine çok sayıda kişiye yemek hazırlanmasını sağlayacak sanayi tipi mutfak ekipmanı yerleştirilmiş. Salonlar ise, en az 150 metrekareden başlıyor. Her ne kadar büyük olursa olsun oturma grupları birbirinden ayrı değil, yani tek parça. Bu da birlikte yaşama stillerine güzel bir örnek teşkil ediyor.

Mobilyalar özel olarak üretiliyor ancak halılar İstanbul'dan. 3 bin metrekarede çok da fazla halı kullanılmasa da, sarayı Kapalıçarşı'nın paha biçilmez birkaç halısı süslüyor...


Geri Dön