29 / 03 / 2024

Körfezliler su faturalarını 6 TL fazla ödeyecek!

Körfezliler su faturalarını 6 TL fazla ödeyecek!

Körfezliler su faturalarını 6 TL fazla ödeyecek. Çünkü faturalara evsel atık bedeli de eklenecek MHP'li meclis üyesi Vahit Eryılmaz, İlimtepe'de yenilen kaldırım taşlarının gelişi güzel çevreye bırakıldığını belgeledi, mecliste de "bu taşları kim bıraktı?



Körfez Belediye Meclisi'nin aldığı kararla yeni yıldan itibaren Körfezliler su faturalarını 6 TL fazla ödeyecek. Çünkü faturalara evsel atık bedeli de eklenecek MHP'li meclis üyesi Vahit Eryılmaz, İlimtepe'de yenilen kaldırım taşlarının gelişi güzel çevreye bırakıldığını belgeledi, mecliste de "bu taşları kim bıraktı?" diye sordu. 

Körfez Belediyesi'nin aralık ayı meclis toplantısında, ilçe halkı için önemli ve tepkilere neden olabilecek kararlar oy çokluğuyla alındı. 201 5 yılından itibaren su faturalarına evsel atık ücreti olarak 6 lira ilave edilmesi oy çokluğuyla geçti. Başkan İsnail Baran, bu maddenin geçmemesi halinde kendisine ve meclis üyelerine zimmet çıkabileceğini söyledi. Toplantının başında bir dilekçe veren MHP'li üye Ali Kanbur, daha önceki toplantıda 'hayır' oyu verdikleri maddelerin tutanaklara 'oy birliği' ya da 'çekimser' olarak yansımasına tepki gösterdi. 


Belediyenin kullanmadığı ve bakım isteyen çöp kamyonunun İnsani Yardım Vakfı'na hibe edilmesine tepki gösteren CHP'li Engin Taşdemir, "Bu vakıf silah kaçakçılığıyla anılıyor" dedi. 


ARSALARI SATIN ALSIN 


Belediye başkanı İsmail Baran, konuyu basında da takip ettiğini ve hazırlıklı geldiğini belirterek, "Size toplantının CD'lerini vereceğim, izleyin, 'Hayır diyen var mı?' diye sorduğumda parmak kaldırmadığınız için çekimser gözüküyorsunuz" dedi. Tutanakların düzeltilmesi oy birliğiyle kabul edildi. 


Barbaros Mahallesi için, Özel Güvenlik Bölgesi Sınırı'nın imar planına işlenmesiyle ilgili madde CHP'li meclis üyesi Engin Taşdemir tarafından eleştirildi. Taşdemir, "İnsanlar çaresiz bekliyorlar ve endişeliler. Burada da Tüpraş, Evyap gibi arsaları ve evleri satın alsın, sorunu çözsün" dedi. 


ZİMMET ÇIKABİLİR 


Belediye başkanı Baran, buradaki problemin çözümsüzlük sürecine girdiğini belirterek, "Burası için çok özel projemiz var, yakında açıklayıp vatandaşlara gideceğiz ve geri çevrilmeyeceğine inanıyorum" dedi. Toplantının en çok tartışılan maddesi, evsel katı atık maliyetinin vatandaşlara yansıtılmasıyla ilgili madde oldu. Baran, yapılan hesaplamalarla giderlerin bölündüğünü ve su faturalarına 6 lira yansıtılacağını söyledi. 

Baran, maddeyi savunurken de bunun bir yasa olduğunu ve kabul edilmezse ilerde kendisine ve meclis üyelerine zimmet çıkarılabileceğini söyledi. 


CHP'LİLER TEPKİ GÖSTERDİ 


CHP'li üye Engin Taşdemir, bunun bir kamu hizmeti olduğunu belirterek, "İSU'ya para aktarmaya çalışıyorsunuz. Bu bir soygundur, yasa değildir, kamu hizmeti yapıyorsunuz. Zaten çevre temizlik parası alınıyor, bu neyin ücreti olacak? Vatandaşa bir yük" ifadelerini kullandı. 

Madde meclisten geçti. Körfezliler yeni yılla birlikte su faturalarında 6 TL fazla ödeyecek. 

Toplantıda ihalelerde teminat Belediye başkanı İsmail Baran, evsel atık bedellerinin faturalara yansımaması halinde meclis üyelerine zimmet çıkacağını söyleyerek maddeyi savundu. 

mektubu alabilmesi için Baran'a yetki verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi. 


ÇÖP KAMYONLARI KAMPA GİDİYOR 


Ayrıca belediyenin kullanmadığı ve bakım isteyen çöp kamyonunun, Suriyeliler'in kaldığı kamp hizmetlerinde kullanılması için İnsani Yardım Vakfı'na hibe edilmesi oylamaya sunuldu. CHP'li Engin Taşdemir, bu vakfın silah kaçakçılığıyla anıldığını hatırlatınca, Baran bunu yalanladı ve madde AKP'lilerin oy çokluğuyla kabul edildi. Toplantının dilek ve temenniler kısmında konuşan CHP'li meclis üyesi Fevzi Canbaz, köy yollarının bozukluğunu ve sararan yaprakların yolları doldurduğunu, temizlenmesi gerektiğini dile getirdi. 


TAŞLARI KİM BIRAKTI? 


Daha sonra söz alan MHP grup başkan vekili Vahit Eryılmaz da Belen Dereköy çıkışındaki Ersin Aka'ya ait evin yol kenarına kaymaya başladığını, burada da elektrik direği olduğunu söyleyerek, istinat duvarı yapılmasını önerdi. 


Eryılmaz daha sonra da İlimtepe'de yaşadığı olayları aktararak şunları paylaştı: "ilimtepe'de kaldırımları yeniliyorsunuz, güzel oluyor. Fakat sökülen taşları neden dere kenarındaki yandaşınıza ait hobi bahçesi önüne bırakıyorlar, iki kepçe taşı buraya kim bıraktı? 


YERLERDE SÜRÜNÜYOR 


Ayrıca seçimlerde kullanılan liderinize ait afiş ve pankartları muhafaza etmeniz gerekirken, yerlere atılı olduğunu üzülerek gördük. Bizler aldığımız siyasi terbiye gereği, bir parti lideri hariç hiçbir parti liderinin resimli afişlerinin yerlerde sürünmesine gönlümüz razı gelmez. Bu nedenle de yerlere atılan afişleri kaldırıp, ağaca astık. Liderinize ait afişlerin yandaşlarınız tarafından nerelerde kullanıldığını takip edin." Eryılmaz daha sonra caddelerde yapılması gereken engellilere özel kaldırım taşlarını gündeme getirdi. Nabi YAZICI-Naci ZINGIL MHP'li Vahit Eryılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın afişlerinin Körfez'in çeşitli noktalarında ağaçlık alanlara atıldığını ve çevreyi kirlettiğini söyledi. 


Bizim Kocaeli


Geri Dön