25 / 04 / 2024

Korkuteli Kanal'ı 22 bin 700 metrekarelik alanda açıldı!

Korkuteli Kanal'ı 22 bin 700 metrekarelik alanda açıldı!

Antalya'da denizle bağlantısı olmayan Korkuteli ilçesinde, yaklaşık 23 bin metrekarelik alanda inşa edilen Kanal Projesi ile tekne gezisi imkanı sağlandı...



Antalya'da denizle bağlantısı bulunmayan Korkuteli ilçesi, yaklaşık 23 bin metrekarelik alanda yapılan Kanal Projesi ile tekne gezisi imkanı sunuyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ilçede dere ıslahı ve çevre düzenlemesi çalışmaları kapsamında, yaklaşık 3,5 ay önce Kanal Korkuteli Projesi'nin temeli atılmıştı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele sürecinde tüm önlemler uygulanarak süren çalışmalarda sona gelindi. 22 bin 700 metrekarelik bir alanda yapılan kanalda, yaklaşık bir kilometre uzunluğunda ve 10 metre genişliğinde tekne gezinti alanı hayata geçirildi. Kanal Projesi'nin birinci etabını oluşturan ve Yörük yaşamını yansıtan açık ve kapalı müze de inşa edildi. 

Korkuteli Kanal ı 22 bin 700 metrekarelik alanda açıldı!

Ayrıca vatandaşların keyifle vakit geçirecekleri yürüyüş alanları, oturma grupları ve oyun alanları da yapıldı.

Her akşam belirli saatlerde ses ve ışık gösterilerinin yapıldığı kanal, vatandaşların beğenisini topluyor.Kanal, açılış töreniyle hizmete girdi. Törende vatandaşlara sosyal mesafe kuralına dikkat etmeleri ve maske takmaları uyarısı yapıldı.

Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi yarın açılıyor!


Geri Dön