27 / 04 / 2024

Kovid-19'la Ege Bölgesi'nde emlak piyasası hareketlendi!

Kovid-19'la Ege Bölgesi'nde emlak piyasası hareketlendi!

Pandemi nedeni ile insanlar şehirdışı kasaba hayatına yöneldi. Şehir dışına yapılan göçte ilk duraklardan biri Muğla oldu. Kiralık konut taleplerinde de dikkat çekici artışlar yaşandı.



Covid-19 salgını, sahil kasabasına taşınma hayalini insanlara sevdirerek projeye dönüştürdü. Uzaktan çalışma şeklinin sunduğu esneklikle çeviklik kazanan projeler, Ege’ye göç macerası başlattı. Muğla, göç mekanlarının ilk duraklarından oldu. Bölgedeki göç hareketi ile arz-talep dengesinde yaşanan olan değişim, yeni ev projelerine hız kazandırdı. 

Kovid-19 la Ege Bölgesi nde emlak piyasası hareketlendi!

Covid-19 salgının sürecinde giderek yaygınlaşan uzaktan çalışma şekli Ege’ye göçü tetikledi. Araştırmalara göre, 2021 yılının ilk 7 ayında taşınma oranlarında İstanbul’da yüzde 24, Ankara’da yüzde 87 artış oldu. Göç hareketini, taşınma masraflarında yüzde 35’i bulan artışlar dahi durduramadı. Bodrum, Fethiye, Köyceğiz, Marmaris gibi sahil beldeleriyle ünlü Muğla, en çok göç alan ilk 3 şehir arasında. Covid-19 salgınının etkilerinin en çok hissedildiği 2021 yılında yaşanan kısıtlamaların ve uzaktan çalışma şeklinin sunduğu esnekliğin Ege’ye göç dalgasını şekillendirdiğini söyleyen İzak Hason, Emlak Danışmanlığı Bodrum Şubesi Yöneticisi Nino Tsivadze, “Muğla’ya başlayan göç dalgası, emlak piyasasında büyük bir hareketlilik yarattı. Özellikle Bodrum, Marmaris, Fethiye gibi kasaba ve şehir dokusunu yaşatan bölgelerde satışlar neredeyse 4 katına ulaştı. Kiralık konut taleplerinde de dikkat çekici artışlar yaşandı. Bu dönem, uzun zamandır büyükşehirlerin hareketliliğinden kaçıp sahil kasabasında yaşamak isteyenler için muazzam bir fırsat yarattı” ifadelerini kullandı.

Kovid-19 la Ege Bölgesi nde emlak piyasası hareketlendi!

MUĞLA'DA ARZ TALEP DENGESİ

Göç olayının Muğla’da arz-talep dengesini tersine çevirdiğini vurgulayan Nino Tsivadze, “Talep artışı yeni konut ihtiyacını da beraberinde getirdi. Pandemiyle oluşan izole yaşam arayışları konuta doğayla iç içe bir yaklaşım kazandırdı. Büyükşehirlerde yeni konut projelerinde yaşanan bu dönüşüm, Muğla’da da hissediliyor. Bölgede ekolojik yaşamı merkezine alan projelerin sayısı giderek artıyor. Yeni yerleşimlerin ana durağını kıyı kesimler oluşturuyor” şeklinde konuştu. 

2022 TEMENNİSİ

İzak Hason, Bodrum’daki izole yaşam arayışlarına ilişkin sundukları hızlı çözüm önerileri ile kısa sürede müşteri memnuniyetini artırdıklarını söyledi. Bodrum Şubesi Yöneticisi Nino Bodrum, “Başarılı hizmetlerimizle şirketimizin Bodrum şubesi olarak öne çıkmayı başardık. Müşterilerimizle kurduğumuz çözüm ortaklığımız bize Yılın En İyi Performansı Ödülü’nü getirdi. 2022 yılında da üstün hizmetlerimize yenilerini eklemeyi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.    

Muğla Akyaka'da imar planı revizyonuna iptal kararı!


Geri Dön