19 / 04 / 2024

Kozzy AVM, 'çatkapı alışveriş'i Türkiye'ye getirdi

Kozzy AVM, 'çatkapı alışveriş'i Türkiye'ye getirdi

Kozzy, 30 milyon dolar yatırımla ayda 20 bin kişiyi 'çatkapı alışverişe' çıkaracak



Rönesans, Güney Avrupa'da çok yaygın olan 'çatkapı alışveriş' konseptini Kozzy'yle Kozyatağı'na getirdi. Yürüme mesafesinde 300 bin nüfusun yaşadığı alana inşa edilen Kozzy, 24 Nisan'da açılacak

Özellikle Güney Avrupa'da çok yaygın olan 'çatkapı alışveriş' konsepti Kozzy'le Kozyatağı'na geliyor. Rönesans Grubu'nun 30 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiği ve 24 Nisan'da resmi açılışını yapacağı Kozzy Alışveriş Merkezi, sokaktan geçen müşteriyi içeri çekecek. Kozzy'nin yürüme mesafesinde 300 bin kişinin bulunduğu bir alanda inşa edildiğini ve özellikle Yeditepe Üniversitesi öğrencilerinin yoğunlukta olduğu bir lokasyonda yer aldığına dikkat çeken Rönesans Gayrimenkul Yatırım Genel Müdürü Zafer Baysal, ayda 250 bin ziyaretçi beklentileri olduğunu açıkladı.

Semt sakinlerine özel
Optimum Outlet'in de sahibi olan grubun yaptığı araştırmalarda, tüketicilerin yollarını bölerek AVM'ye gelmediğini aksine çıkış noktalarının yüzde 79.9'unun ev olduğunu saptadıklarını aktaran Baysal, "Biz de özellikle Güney Avrupa'da yaygın olan 'çatkapı alışveriş' konseptindeki Kozzy'yi yarattık" dedi. Kozzy bir bölgesel değil, 'semt alışveriş merkezi' olduğu için mağaza karmasını da bunu uygun kurguladıklarını söyleyen Baysal, "Semt sakinlerinin günlük yaşamının her parçasına hitap eden ürünleri belirleyerek 65 mağaza için 'en çok ciro yapan' ve sürekli müşteri çekecek markaları seçtik. Avşar sineması da 9 salon açıyor, ayrıca film galalarını da burada yapacak" diye konuştu.

Şam'dan ziyaretçi akını Arapça öğrettiriyor
Yurtiçi ve yurtdışında ürettiği proje hacmi 2.8 milyon metrekare ve değeri 1 milyar euroya ulaşan Rönesans Grubu'nun, Gaziantep'te açtığı AVM'si de özellikle Suriyeliler'in gözdesi durumunda. Şam'dan her gün otobüsler dolusu Arap turistin AVM'ye akın ettiğini söyleyen Zafer Baysal, "Araplar müşterilerin yüzde 5O'sine ulaşınca merkezdeki çalışanlar da hani harıl Arapça öğrenmeye başladı" dedi.

Parmak iziyle oylama yapılacak
Arsası belediyeden, yatırımı ve işletmeciliği Rönesans Grubu'ndan olan Kozzy aynı zamanda Belediye Meclisi'ne de 'lüks' anlayışını da getirdi. Belediyeyle yapılan anlaşma gereği AVM'ye kültür merkezi de inşa edilirken artık belediye meclis üyeleri de toplantıları parmak iziyle oylama yapılabilen, meslektaşlarından farklı olarak ultra modern meclis salonlarında yapacak.
Vatan


Geri Dön