26 / 04 / 2024

KSV 2009´dan bu yana 11 okul yeniledi!

KSV 2009´dan bu yana 11 okul yeniledi!

Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı 2009´dan bu yana 11 okul yeniledi



Urfa´da 25 işsiz genci meslek sahibi yaptı

2009 yılında Dr.(h.c.) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı (KSV) tarafından başlatılan "İlk İşim Okullarda Değişim" projesi 2010 yılında da işsiz gençleri meslek sahibi yaparak topluma kazandırmaya devam ediyor. Proje kapsamında 6 Temmuz 2010 Salı günü Urfa´da gerçekleştirilen törenle 25 kursiyere sertifikaları verilirken, yenilenen 2 köy okulu da hizmete açıldı.

6 Temmuz 2010 Salı günü saat 14:00´te Urfa Siverek Endüstri Meslek Lisesi´nde Urfa Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi, İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, Siverek Kaymakamı Kemal Yıldız, Urfa İşkur Müdürü Necdet Karasevda, Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Lütfü Balkır, Siverek Endüstri Meslek Lisesi Müdürü İhsan Kırkan ve KSV Genel Müdürü Bülent Öcal´ın katılımıyla gerçekleşen tören ile "Seramik Yer ve Duvar Karosu Kaplamacılığı Meslek Kursları"na katılarak meslek sahibi olan 25 işsiz genç sertifikalarını alırken; yenilenen Siverek Kesmekaya İlköğretim Okulu ve Altaylı İlköğretim Okulu hizmete açıldı.

Törende konuşan Urfa Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi "İlimizin 2 önemli sorunu eğitim ve işsizlik. Siverek Urfa´nın en büyük ve bu konuda ihtiyacın en çok olduğu ilçelerinin başında yer alıyor.  Bu proje Urfa İşkur Müdürlüğü´nün KSV ile gerçekleştirdiği çok önemli çalışmalardan biridir. KSV ile İbrahim Bodur Beyefendi 1989 yılından bu yana Türkiye´nin çeşitli yerlerinde seramik yer ve duvar kaplamacılığı kursları düzenlemektedir. Bugünkü kurs Urfa´da düzenlenen 8. kursumuzdur. İşkur ile KSV´nin ortaklaşa düzenlediği "İlk İşim Okullarda Değişim" projesi ile bugün 25 kursiyerimize sertifikalarını vereceğiz. Valimiz Nuri Okutan´ın himayesinde yürütülen eğitim seferberliği örnek bir çalışma olmuş, bu proje sayesinde gençlerimize istihdam sağlanmıştır. İçerisinde yer almaktan onur duyduğumuz bu projede başta İbrahim Bodur Bey olmak üzere Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, KSV Genel Müdürü Bülent Öcal´a Valimiz adına teşekkürlerimizi sunuyorum. Kursiyerlere yeni iş yaşamlarında başarılar diliyorum." dedi.

KSV Genel Müdürü Bülent Öcal törende yaptığı konuşmada "KSV bugüne kadar yaptığı Meslek Edindirme Kursları ile 3984 işsiz gencimizi meslek sahibi yaptı. Ayrıca Geliştirme ve Uyum Kursları ile de inşaat sektörüne 3372 vasıflı usta kazandırmıştır. 01.01.2009 tarihinden geçerli olan kanunun 105. maddesine göre; "mesleki eğitim almamış işçi çalıştıran işveren veya işveren vekiline her işçi için 500-YTL idari para cezası verileceği" hükme bağlanmıştır. Böylece mesleki eğitim almamış ustaların mesleklerini ifa edemeyecekleri düşünüldüğünde KSV tarafından gerçekleştirilen Uyum Kursları neticesinde bedelsiz olarak verdiğimiz sertifikanın önemi daha da artmıştır. KSV kuruluşundan bu yana Türkiye´nin 4 bir yanına yaptığı seramik, boya ve armatür yardımlarını bir projeye bağlayarak 2009 yılında "İlk İşim Okullarda Değişim" projesi ile eğitim alanındaki çalışmalarını sürdürmektedir. Bugün 6.sını gerçekleştirdiğimiz tören ile bugüne kadar toplam 120 kişiyi meslek sahibi yaparak ve 11 okulu yenilemiş olduk." dedi.

Törende "Seramik Yer ve Duvar Karosu Kaplamacılığı Meslek Kursu"nu başarı ile bitiren kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı´ndan onaylı sertifikaları ile ustalık yaparken kendilerine lazım olacak tüm araç-gereçlerin içinde bulunduğu bir takım çantası ve seramik kesme makinesi hediye edildi.

"Giderken Sizden de Bir Şeyler Taşıyalım İstedik" sloganıyla Kale Grubu çalışanları tarafından başlatılan ek proje ile köy okulundaki öğrencilere kitap, oyuncak, kırtasiye malzemesi, giysi ve ayakkabı gibi yardımlar da dağıtıldı.

KSV´nin 1989 yılından bu yana Türkiye´nin dört bir yanında yaptığı "Seramik Yer ve Duvar Karosu Kaplamacılığı Meslek Kursları"nı bir projeye dönüştürerek başlattığı "İlk İşim Okullarda Değişim" projesi, yeni yetişen seramik ustalarının staj çalışmalarını köy okullarının tuvaletlerini yenileyerek yapmaları ile çok yönlü bir sosyal sorumluluk projesine dönüştü. Eğitimin birçok alanında faaliyet gösteren KSV, bu projede verdiği meslek kursları ile işsiz gençlere daha iyi bir gelecek sağlarken, köy okullarının tuvaletlerini de yenileyerek ilkokul öğrencilerine daha sağlıklı bir eğitim imkanı sağlıyor.

2009´dan bu yana 11 okul yenilendi...

"İlk İşim Okullarda Değişim" projesi ile 2009 yılında 8 okulun tuvaletini işsiz gençleri istihdam ederek yenileyen KSV, 2010 yılında da 7 okul yenilemeyi hedefliyor. Bu hedef çerçevesinde ilk olarak Trabzon´daki Demirci İlköğretim Okulu İlköğretim Okulu´nu yenileyen KSV´nin ikinci durağı Urfa oldu. Urfa´yı, Mersin ve Sivas´ın köylerindeki ilköğretim okulları takip edecek.

Bugüne kadar toplam 120 kişinin meslek sahibi olduğu ve 11 okulun tuvaletinin yenilendiği, 2015 yılına kadar 2.500.000 TL kaynak aktarılacak olan "İlk İşim Okullarda Değişim" projesi ile 1.250 işsiz gencin meslek sahibi olması ve 50 köy okulunun da tuvaletlerinin yenilenmesi hedefleniyor.

Kale Grubu´nun öncü markaları Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kalekim ve Kale´nin sponsorluğunda gerçekleştirilen "İlk İşim Okullarda Değişim" projesi kapsamında bugüne kadar Kayseri Talas Kuruköprü İlköğretim Okulu, Isparta´nın Eğirdir Pazarköy İlköğretim Okulu, Denizli Akbaş İlköğretim Okulu, Erzurum Tekederesi İlköğretim Okulu, Konaklı İlköğretim Okulu, Kümbet İlköğretim Okulu, Taşlıgüney İlköğretim Okulu, Tepeköy İlköğretim Okulu ve Trabzon Demirci İlköğretim Okulu´nun yenilenen tuvaletleri hizmete açıldı.

Kale Grubu çalışanları tarafından başlatılan "Giderken Sizden de Bir Şeyler Taşıyalım İstedik" projesi kapsamında, Kale Grubu bayi ve şirket çalışanlarının destekleri ile köy okullarındaki ihtiyaç sahibi öğrencilere kitap, oyuncak, kırtasiye malzemesi, giysi ve ayakkabı gibi yardımlar yapıldı. Bugüne kadar yenilenen 11 köy okulundaki 760 ihtiyaç sahibi öğrenciye giysi, kitap, oyuncak gibi yardımlar yapıldı. Yurtiçi Kargo´nun desteği ile okullara ulaştırılan yardımlar ile Kale Grubu 2015 yılına kadar 2.500 öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.


Geri Dön