26 / 04 / 2024

Küçük Sanayi Sitelerinin yapımında TOKİ’nin imkanları kullanılacak

Küçük Sanayi Sitelerinin yapımında TOKİ’nin imkanları kullanılacak

Küçük Sanayi Sitelerinin yapımında TOKİ’nin imkanlarının da kullanılacağı kaydedildi



Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, son aylarda ekonomide çok olumlu gelişmeler yaşandığını belirterek, "Dünyada küresel krizin etkileri silindikçe Türkiye’nin krizi ne kadar iyi yönettiği net bir şekilde ortaya çıkmıştır" dedi.

Bakan Ergün, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Kırıkkale’de, Keskin Küçük Sanayi Sitesinin açılışını yaptı, ardından Tunçlar Ay Çekirdeği Alım ve İşleme Fabrikasının temel atma törenine katıldı.

Sanayi ve Ticaret Bakanı, Keskin Küçük Sanayi Sitesinin açılışında yaptığı konuşmada, hükümet olarak esnaf ve sanatkara büyük önem verdiklerini söyledi.

Özel sektörün yapacağı her yatırım ve açılacak her yeni işyerinin kendileri için büyük önem taşıdığını ifade eden Ergün, Türkiye’nin ancak yüksek katma değerli üretim yaparak ve ürettiklerini ihraç ederek büyüyecek bir ülke olduğunu söyledi.

Sadece büyük firmalara odaklanıp küçük firmaları ihmal etmediklerini, bu nedenle esnaf ve sanatkarı güçlendirecek proje ve desteklere ağırlık verdiklerini anlatan Ergün, bu çerçevede KOSGEB Kanununda yaptıkları değişiklik ve Halk Bankası aracılığıyla kullandırılan kredilerdeki artışa dikkati çekti.

Son aylarda ekonomide çok olumlu gelişmeler yaşandığını ifade eden Ergün, "dünyada küresel krizin etkileri silindikçe, Türkiye’nin krizi ne kadar iyi yönettiğinin de net bir şekilde ortaya çıktığını" söyledi.

Yılın ilk çeyreğinde ülkenin yüzde 11,7 büyüyerek, OECD ülkeleri arasında en hızlı ülke olmayı başardığını kaydeden Ergün, aynı başarının yıl sonuna kadar sürdürüleceğine ve 2010 yılında yüzde 6 civarında bir büyüme sağlanacağına inandığını belirtti.

Ergün, dün açıklanan Sanayi Üretimi Endeksini değerlendirirken de "başarının temelinde hükümetin ekonomiye güven ve istikrar kazandıran akılcı politikalarının büyük payı bulunduğunu" ifade etti.

Son 7,5 yılda ülkeyi ilerletmek adına önemli mesafe katettiklerini, sağlıktan eğitime, sanayiden dış politikaya kadar bir çok alanda kronik sorunları büyük ölçüde geride bıraktıklarını kaydeden Ergün, ancak Türkiye’yi daha fazla üreten, daha zengin bir ülke haline getirmek için yapılması gereken çok iş bulunduğu söyledi.

-REFERANDUM SÜRECİ-
 Ekonomik alanda kaydedilen mesafenin demokratik, siyasi ve sosyal alanlarda da alınması gerektiğini ifade eden Ergün, referandum süreciyle ilgili özetle şu görüşleri dile getirdi:

"Bir ülke ekonomisiyle sosyal politikalarıyla demokratik seviyesiyle dış politikasıyla hukuk sistemiyle bir bütün olarak kalkınır. Milletimizin önümüzdeki referandum sürecini de bu şekilde değerlendireceğine ve bu ülkenin geleceğine sahip çıkacağına inanıyoruz. Bu süreç Türkiye’nin önünü açacak, ayak bağını çözecektir. Anayasa Mahkemesinin kararıyla hepimizin sahip çıkması gereken yeni bir süreç başlamıştır. 12 Eylül’de yapılacak referandumla hepimiz daha insanca, daha adil ve daha özgür bir anayasaya kavuşmuş olacağız. Bu gelişmelerin karşılığını ekonomide de alacağız. Zira sosyal istikrar, ekonomik gelişmeyi tetikleyecektir."

-KESKİN KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ-
 Ergün, Keskin Küçük Sanayi Sitesi hakkında bilgi verirken, altyapının tamamının, üst yapının da yüzde 70’nin yapımına destek sağladıklarını belirterek, sitede 78 işyeri bulunacağını ve 300’e yakın istihdam yaratılacağını söyledi.

Küçük Sanayi Sitelerinin yapımına, bölgeye göre yüzde 1-6 arasında değişen faiz oranı ve 11-15 yıl geri ödeme şartlarıyla katkı sağladıklarını anlatan Ergün, önümüzdeki süreçte Küçük Sanayi Sitelerinin yapımında TOKİ’nin imkanlarının da kullanılacağını kaydetti.

-FABRİKA TEMEL ATMA TÖRENİ-
Bakan Ergün, daha sonra Tunçlar Ay Çekirdeği Alım ve İşleme Fabrikasının temel atma törenine geçti.

Ergün buradaki konuşmasında da Türkiye’nin zenginleşmesi için başvurması gereken en doğru adresin "üretim" olduğunu, tüm çabalarının da üretimi artırmaya ve üretenlerin önündeki engelleri kaldırmaya yönelik olduğunu söyledi.

 "Parasının sonunda 6 tane sıfır olan, enflasyonu ile dalga geçilen Türkiye, artık tarihte kalmıştır" diyen Ergün, Türkiye’nin bir çok dünya ülkesinin ağır yaralar aldığı küresel krizden, güçlenerek çıkmayı başardığını söyledi.

Bakan Ergün, dünyada dengeler değiştikçe ve kendileri doğru politikalar ürettikçe Türkiye’nin dünyanın üst sıralarına doğru tırmanmayı sürdüreceğini dile getirdi.
AA


Geri Dön