24 / 04 / 2024

Kula Encekler'in altyapısı sil baştan yenilendi!

Kula Encekler'in altyapısı sil baştan yenilendi!

MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa genelindeki mahallelerde sağlıklı altyapılar inşa etmeye devam ediyor. MASKİ, Kula ilçesine bağlı Encekler Mahallesi’ndeki 7 bin 20 metrelik kanalizasyon ana hattı döşeme çalışmalarında sona yaklaştı




MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa genelindeki mahallelerde sağlıklı altyapılar inşa etmeye devam ediyor. MASKİ, Kula ilçesine bağlı Encekler Mahallesi’ndeki 7 bin 20 metrelik kanalizasyon ana hattı döşeme çalışmalarında sona yaklaştı. Şimdiye kadar kanalizasyon hattı bulunmayan mahallenin atıksuları, MASKİ’nin hizmetiyle birlikte sağlıklı altyapı sistemiyle uzaklaştırılacak. Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışmanın tamamlanmasının ardından, mahallenin içme suyu şebeke hattı da yenilenecek. Mahalledeki altyapı işlemleri sürerken, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, MASKİ Kula Sorumlusu Adem Zobudoğuş ile birlikte bölgeye giderek çalışmaları inceledi. Ziyaretinde mahalle sakinleriyle de sohbet eden Başkan Tosun, vatandaşların diğer konulardaki ihtiyaç ve isteklerini dinledi.

“Yıllar sonra kanalizasyonumuza kavuşuyoruz”

Yapılan çalışma sayesinde yıllar sonra kanalizasyona sahip olacaklarını ifade eden Encekler Mahalle halkı, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından mahallelerine kazandırılan altyapı hizmeti için, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’a teşekkür etti.

Mahalle sakinlerinden Rıza Korkmaz, “Altyapımız yapılıyor şu anda. İçme suyumuz döşenip, parke taşımız da yapılınca çok daha memnun olacağız. Çalışmalar şu anda iyi gidiyor. Ekipler hızlı yapıyorlar. Çok memnunuz. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Bey ile Kula Belediye Başkanı Hüseyin Bey’e teşekkür ederiz” dedi.

Çalışmaların hızla ilerlediğini belirten Encekler Mahallesi’nde ikamet eden Muhammet Topaç ise, “Altyapı çalışmalarımız güzel, hızlı bir şekilde devam ediyor. Altyapı bitince de taşlarımız döşenecek. Hizmetler için Cengiz Ergün Bey’e ve Hüseyin Tosun Bey’e teşekkür ederim” diye konuştu.

“Memleketimiz daha yaşanır bir hale geliyor”

Büyükşehir’in hizmetleriyle yüzlerinin gülmeye başladığını söyleyen Encekler Mahalle Muhtarı Zeynel Helva, “Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin mahallemize yapmış olduğu hizmetler gerçekten çok güzel hizmetler. Tabi bunlara Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun da vesile oluyor. İsteklerimiz olduğunda bizleri kırmıyor. 100-200 yıllık bir köyümüz var ama şimdiye kadar kanalizasyonumuz hiç yoktu. Bunun yanı sıra içme suyu borularımız komple yenilenecek. Akabinde de taş döşeme işlemi yapılacak. Bu çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün’e teşekkür eder, saygılarımı sunarım. Kula Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Tosun’a da ayrıca teşekkür ederim. Hizmetlerinden memnunuz, devamını da bekliyoruz. Memleketimiz şu hizmetler bittiğinde daha yaşanır bir hale gelecek” diyerek, mahalle halkı adına teşekkürlerini iletti.



Manisa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön