19 / 04 / 2024

Kullar İnşaat gayrimenkulde butik projerle ilerleyecek!

Kullar İnşaat gayrimenkulde butik projerle ilerleyecek!

Kullar İnşaat Gayrimenkul Grup Başkanı Ali Kul, gayrimenkul sektöründe butik projerle ilerlemek istediğini belirtti. Ali Kul, bu şekilde liderlik yarışında zirveye oynadıklarını söyledi.



İnşaat sektörüne tekstilden girerek hedef  koyan Kullar İnşaat, aile şirketiyle büyüyor. Kullar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi ve Enerji ve Gayrimenkul Grup Başkanı Ali Kul, şirket hedeflerini ve projelerini Emlakeki.com’a anlattı…


- Tekstil sektöründen inşaata nasıl geçiş yaptınız?


Babamız İbrahim Kul, 1972 yılından bu yana ticaret hayatının içinde yer alıyor. Daha çok tekstil ağırlıklı bir ticaret modeliydi. 1980’li yıllarda İstanbul’a gelerek burada işler yapmaya başlıyor. Tekstilden kazandıkça da bir çok Anadolu tüccarı gibi arsa yatırımlarımız başladı. Arsayı da inşaatlar takip etti. Keleşoğlu, Gül Yapı gibi ana ortaklarla inşaata girmiş olduk. Dış ticaret, enerji de uğraştığımız alanlar… Kullar, yer aldığı bütün sektörlerde lider olmayı hedefliyor.


- Ağırlık inşaatta...


İnşaatlara ağırlık verdik. Elimizdeki arsa stoğuyla da devam etmek istiyoruz. Biz daha çok butik inşaatlarla gündeme gelmek istiyoruz. Büyük inşaatlara girmeden, hedefimizde 150 daireden başlayıp 400 daireye kadar olan inşaatları yapmak. Ondan ötesi bir sonraki hedefimiz olabilir ancak. Bu şekilde de gayrimenkul sektöründe lider olmayı hedefliyoruz.


- Arsa stoklarınız da durum nedir?


Konut ve ticari alanda olacak arsalarımız var. Toplamda inşaat alanı 250 bin metrekareyi bulan bir arsa stoğumuz var. Onlar da Avcılar, Beylikdüzü …


- Bugüne kadar kaç konut ürettiniz ?


Ağırlığımız Küçükçekmece bölgesi olmak suretiyle 788 konut ürettik . Toplamda 400 bin metrekarenin üzerinde inşaat yaptık.


- İlk projeniz nedir?


Ginza Lavinya Park. İkinci proje, Lavinya Park, ondan sonra Lavinya Garden var, sonra Retro City var bir de Otoport… Ama Otoport’ta arsa sahibiyiz. Yüklenici Gül Yapı. Ortaklaşa bitti. 2 senedir faaliyette.


- Projelerinizde prim oranı ne kadar?


Gebze’deki projemizde bir alan üç kazandı. Lavinya Park’ta yüzde 60’lık bir getirisi var .


- Metrekare fiyatları nedir?


Lavinya Marmara projemizde 3 bin 500 liradan başlıyor. 4 bin 250 liraya kadar çıkıyor. Bunlar da 3+1 ve 2+1… Projelerimizde 1+1’e çok fazla sıcak bakmıyoruz. Türk aile yapısına yakın hareket etmeye çalışıyoruz.


Lavinya markamız haline geldi


İNŞAAT alanında yaptıkları projelerde genellikle Lavinya ismini kullanan Kullar İnşaat Enerji ve Gayrimenkul Grup Başkanı Ali Kul, bundan sonraki süreçte de bu isimle yürümek gibi planları olduğunu söyledi. Kul şöyle devam etti: “Lavinya adıyla bir çok projeye imza attık ki bundan sonra da atmaya devam edeceğiz. Halihazırda bir projemiz var. 115 konut ve 17 ticari bölümden oluşuyor. bunun devamı da elbette gelecek. Arsa stoğumuzu değerlendireceğiz. ”


Önce proje satılır sonra yenisine başlanır


ŞİRKETLERİNİN risk almadan emin adımlarla ilerlediğini belirten Kul, “Bu durum aile yapımızın bir gereği” dedi. Kul şöyle devam etti: “En büyük özelliğimiz yaptığımız projeyi satmadan yeni projeye başlamıyoruz. Projelerimizde neredeyse artık her sitede olan çocuk oyun alanları, fitness, havuz gibi sosyal donatılar mevcut. Ama biz daha çok tasarrufa önem veriyoruz. Mesela enerji adına yerden ısıtma sistemi kullanıyoruz. Malzemelerimiz A+ plus ürünlerden oluşuyor.”


İnşaatlarımızı kendimiz yapıyoruz


ALİ Kul, babadan kalma arsa stoğu alışkanlığının hala sürdüğünü belirtti ve ekledi: “Yatırımlarımızı hep arsaya yapmıştık. Bu yüzden ‘inşaatta varız’ dedik.  Arsa değeri artınca üzerindeki yapılar da bir şekilde değerleniyordu. Tabi aile de gitgide büyüyor. İş kolları yaratmak amacıyla bir de hammadesi olunca bu sektörde aktif olarak yer aldık. Hala daha arsa stoğu yapmaya devam ediyoruz. Babadan oğula geçen bir öngörü olsa da bir 10 yıllık stoğumuz var diyebiliriz. İnşaatlarımızı da bizzat kendimiz yapıyoruz. Taşere etmeden öz sermayemiz ile yürüyoruz.”


Vatan


Geri Dön