27 / 04 / 2024

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik İzmir'de turizmcilerle bir araya geldi!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik İzmir'de turizmcilerle bir araya geldi!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik İzmir'de turizmcilerle bir araya geldi. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye'nin geçen yılın aynı dönemine göre turist sayısını yüzde 10 artırdığını belirtti...



Bakan Çelik, Mövenpick Otel’de turizm sektörünün temsilcileriyle toplantı yaptı. Toplantı öncesinde konuşan Çelik, sektör temsilcileriyle görüş alışverişinde bulunacaklarını,  geçen yaz, sektör açısından en stratejik döneme biraz sıkıntılı girdiklerini, bu sıkıntının yönetilmesinde, sektörün zarar görmemesinde, turizm rakamlarının ileriye gitme noktasında, Türkiye’nin yurt dışında herhangi bir imaj kaybına uğramaması için sektör temsilcileriyle pekçok toplantı yaptıklarını anlattı.


Birlikte bir eylem planı çıkarıp bunu uyguladıklarını ifade eden Çelik, “Geldiğimiz noktada Türkiye, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 turist sayısını artırmış görünüyor. Bunun çok üstünde bir rakamla inşallah turizm gelirlerini de artıracağını öngörüyoruz. Gelirlerin artırılmasıyla ilgili simülasyonlar var ama bunları açıklamak için erken olabilir. Benim için çok sevindirici rakamlar” dedi.


İzmir’in herkes için çok önemli bir kent olduğunu, turizm sektörü bakımından kente dönük önemli çalışmaların olduğunu dile getiren Bakan Çelik, pekçok doğru projenin yürürlüğe konduğunu, bir kısım çalışmaların da yargı sürecine takıldığını ifade ederek, “O yargı sürecinin aşılması halinde İzmirle ilgili çok daha önemli adımlar atabileceğiz” dedi.


Tanıtım stratejisi açısından  İzmir  ve İzmir logosunun önemli yer tuttuğunu, kentin EXP0 2020 adaylığının da önemine işaret eden Çelik, şöyle konuştu:


"Dünyanın neresine gidersek gidelim EXPO’yla ilgili mutlaka bir gündemimiz oluyor. Hükümetimizin, devletimizin tüm kurumları, iş dünyası, sivil toplum örgütleri EXPO konusunda tam olarak örgütlenmiş durumda. İnşallah sonuca da yaklaşıyoruz. Bu da Türkiye için, İzmir için faydalı olacaktır diye düşünüyorum."


Çelik, İzmir’de ziyaret edeceği Atatürk Evi’yle ilgili 14 Kasım’da ihale yapılacağını ve buranın 330 gün içerisinde tamamlanacağını ifade etti.


- "Turizm sektörü en pozitif sektör"


Turizm sektörünün, gördüğü sektörlerin en pozitifi olduğunu vurgulayan Bakan Çelik, şöyle devam etti:


“Sürekli ileriye bakan, sorunları aşma iradesi gösteren,  küçük detaylarda boğulmayan, büyük vizyona sahip, Türkiye’nin ekonomisi açısından, en önemlisi de tanıtılması açısından son derece çok stratejik bir sektördür. Yaptıklarımız her toplantı fevkalade bizim için önemli oluyor, yeni sonuçlara varıyoruz, yeni vizyonlara kavuşuyoruz. İzmir her zaman bizim için önemli bir yer oldu.  Bundan sonra daha da büyük önem vereceğiz. İzmir'de de çok pozitif bir hava var. Her zaman ileriye bakan vizyon var. umarım bundan sonrasında çok daha iyi işbirlikleri gerçekleştireceğiz. Bu güzel kentimizi daha ileriye taşıma noktasında gayret göstereceğiz."


AA


Geri Dön