19 / 04 / 2024

Kumburgaz'da kaçak çıkma binalar yıkılacak!

Kumburgaz'da kaçak çıkma binalar yıkılacak!

Kumburgaz'da kaçak çıkma binalar yıkılarak, sahil halka açılacak



47 yıllık Kumburgazlı olarak Kumburgaz'da ilk kez kaldırım ve çevre düzenlemesi yapıldığını gördüm. Ancak bazı korkularım da var. Sahil kesiminde çalışmalar sürmekte fakat ne bir plan ne bir haber, öylece izlemekteyiz. Yapılanların ve ileriye dönük planlarınızın ne olduğunu, sizin ağzınızdan öğrenmek istiyorum. (Dr. Erhun MERDANOĞULLARI)

BAŞKAN: Ramazan ayıyla birlikte sahil şeridindeki tüm kaçak çıkmalar yıkılacak ve sahilin tamamı halka açılacak.
 SAYIN Başkanım, Mimarsinan, Güzel Su Sitesi'nde ikamet etmekteyim. Sahil şeridinde var olan plajımız yol yapılacak gerekçesiyle yıllar önce dolduruldu. Şu anda harabeye dönmüş durumda. Denize giremiyoruz. (Sinem ELMALIOĞLU)

BAŞKAN: Mimarsinan Sahili'nde çalışmalarımız sürüyor. Kısa zamanda halkımızın istediği şekilde düzenlemeler yapacağız.

Bütçeden en büyük pay Celaliye ve Kumburgaz'a GÜRPINAR Stadı'nın yanındaki tenis kortları hangi belediyeye ait? Size ait ise kullanıma açmayı düşünüyor musunuz?  (İbrahim KAMİL)

BAŞKAN: Kortlar, Büyükçekmece Belediyesi'ne geçmeden önce ihale edildi. Şimdi Gürpınar Spor Kulübü kullanıyor. Kulüple anlaşarak yeni bir düzenlemeye gideceğiz.

 SAHİLDEKİ yüksek müzik rezaletine son vermeyi, denizin ortasındaki çirkinlik abidesini kaldırmayı düşünüyor musununuz?

BAŞKAN: Son bir haftadır herhangi bir şikayet almadık. İlçeye yeni katılan yerlerdeki mekanlarla ilgili şikayetleri anında değerlendiriyoruz. 4 desibeli geçenlerin ruhsatlarını iptal ediyoruz.

CELALİYE Mahallesi toz ve çamurdan ne zaman kurtulacak. Yağmur yağmaması için Allah'a dua ediyoruz. Asfalt yollar ne zaman yapılacak?  (Metin KÖKTEN)

BAŞKAN: Celaliye'nin merkezindeki çalışmalar tamamlanıyor. Önümüzdeki yıl da diğer yerler tamamlanacak. Bu yıl bütçemizden en büyük payı Celaliye ve Kumburgaz aldı. 3 üniversite daha yolda.

 BÜYÜKÇEKMECE Gölü ve civarının durumu ne olacak?

BAŞKAN: Büyükçekmece Gölü, İstanbul ve Türkiye'de göl havzaları imar planıyla denetimine alınan ve korunan en iyi göldür. Ayrıca İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ'ın başkanlığında Büyükçekmece Gölü ve Havzasını Koruma Derneği kurulmuştur. Derneğin bünyesinde bölgemizdeki tüm sivil toplum kuruluşları faaliyet göstermektedir.

 BÜYÜKÇEKMECE, bir turizm ilçesi olamaz mı?

BAŞKAN: Büyükçekmece; ileride turizm kültür, sanat ve eğitim merkezi olacaktır. Şu an 4 üniversiteyi  bünyesinde barındıran Büyükçekmece'ye yakında 3 üniversite daha eklenecek diyebilirim. Büyükçekmece, otel, rezidans ve diğer hizmet sektörünün gelişmesi ile birlikte İstanbul'un en güzel turizm ilçesi haline gelecektir.
YAZ döneminde çocuklarımız için ne tür aktiviteleriniz var?

BAŞKAN: Yıllardan beri 2500 -3000 çocuğumuzu yaz spor okullarımıza alıyoruz. Kültür park ve sahilde farklı aktivitelere katılımlarılanı sağlıyoruz.  Halk akademisi kurslarımız da ücretsiz.

Açık hava spor  aletleriniz geliyor

 EKİNOBA'DA oturuyorum. Evim, brüt 128 m2'dir. Mayıs ayında emlak vergisi öderken fark ettim, belediye teknik personeli tarafından yapılan çalışma sonrası net 128 m2 olarak hesaplanmış. Ben de bu rakam üzerinden vergi ödedim. Belediye personeli ölçümlerin tekrarlanacağı söylemişti. Sizden ricam, istemeden de olsa yapılan bu yanlışlığın düzeltilmesi. Ayrıca, şehrin hemen her yerinde bulunan açık hava spor aletlerinden istiyoruz. (Gülümden Erdoğan)

BAŞKAN: Belediyemiz bünyesinde başlatılan kayıtlı, kayıtsız emlak vergileriyle ilgili güncellenen uzun soluklu lazer metreyle yapılan çalışmaların neticesinde bina veya daire olduğu alan kadarıyla saptanır. İtiraz etme hakkınız vardır. İtiraz ettiğiniz zaman eviniz veya arsanız ile ilgili çalışanlarımız tekrar ölçüme gidecek olan gerçek değeri saptanacaktır.

Program dahilinde 16 alana spor aletleri konulacaktır.
AMATÖR olta balıkçıları olarak limanda balık tutuyorduk. Artık yapamıyoruz. Ne zaman izin vereceksiniz? (İbrahim Kamil)

BAŞKAN: Hiç kimseye yasak değil. Büyükçekmece yat limanı ve sahil şeridi balık tutmaya açıktır.
MİMAROBA'DA oturuyorum. Semtimizde o kadar çok başı boş köpek var ki geceleri seslerinden ne uyuyabiliyoruz ne de sokağa çıkabiliyoruz... (Hamdi AYHAN)

BAŞKAN: Belediyenin sokak hayvanları rehabilitasyon merkezinde 5000 hayvan var. Bütün hayvanların toplanması mümkün değil ama sokaktaki hayvanların aşılanması yapılıyor. Önümüzdeki yılda bu hayvanlar ciple takip edilecek. MİMARSİNAN - Mimaroba'ya girerken kullandığımız yollar bozuk.

BAŞKAN: İhalesi yapılıyor.

 Güzelce'de oturuyorum. Başkanımıza soruyorum yollarımızı yapma planı var mı?  (Candelen Çağatay)

BAŞKAN: En acil yerlerden başladık. Örneğin, Celaliye- Kamiloba  Kumburgaz gibi. Durumu acil olan bölgelerin, tedavileri yapılıyor. Önümüzdeki yıllarda Güzelce ile ilgili çalışmalarımız başlayacaktır.
Akşam


Geri Dön