24 / 04 / 2024

Kumluca Adrasan için Turizm Bakanlığı imar planı hazırladı!

Kumluca Adrasan için Turizm Bakanlığı imar planı hazırladı!

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya şunları konuştu, "Şu anda en büyük sıkıntımız imar planı konusu, bu konuda da Turizm Bakanlığımız tarafından bir imar planı yapıldı. " dedi.



Kumluca Belediyesi'nde, Hüsamettin Çetinkaya başkanlığında düzenlenen toplantıda, dünyaca ünlü turizm beldesi Adrasan'ın geleceği konuşuldu. Kumluca Belediyesi meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Falay, Meclis üyesi Kudret Acar ve Adrasanlı turizm işletmecileri katıldı. 


Toplantıda konuşan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin çetinkaya, Adrasan'ın Kumluca'nın turizme açılan penceresi olarak gördüklerini, bu konuda yapılacak kalıcı çalışmalarla Adrasan turizminin doğal ve sürdürülebilir bir şekilde gelecek nesillere aktarmak istediklerini söyledi. 

Sezon öncesi yapılan bu toplantıda turizm sektörü işletmecileriyle Adrasan'da neler yapılabilir, Adrasan turizmini nerede görmek istiyoruz, burada gerek yerel yönetimler gerekse işletmecilere düşen görevleri konuşmak istediklerini ifade eden çetin kaya, toplantıdan çıkacak fikir ve görüşlerin Adrasan'ın geleceğine yön vereceğini ümit ettiğini belirtti. 


Çetinkaya şunları konuştu, "Kumluca'mız tarım ve ekonomik olarak gelişimini hızlı bir şekilde sürdürmektedir. Bunun yanında turizm de de önemli bir bölgedir. Ancak şu anda en büyük sıkıntımız imar planı konusu, bu konuda da Turizm Bakanlığımız tarafından bir imar planı yapıldı. Liman konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Artık bundan sonraki süreçte işletmeciler olarak, yerel yönetim olarak birlik ve beraberlik içerisinde yapılacak tüm çalışmalarda ortak hareket edersek, işlerimiz kolaylaşır bundan da Adrasan'ımız karlı çıkar. Biz belediye olarak üzerimize ne düşerse yapıyoruz, bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. İşletmeciler olarak sizlerden de isteğimiz, üzerinize düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmeniz." Daha sonra sırasıyla söz alan Adrasanlı turizm işletmecileri de, Adrasan'da sürdürülebilir bir turizm yapılması için imar planının biran önce hayata geçirilmesi, liman yapımının hızlandırılması, sezon hazırlığının belirli bir dönemde sonlandırılması, çevre temizliği, dere kenarına yürüyüş yolu yapılması, çocuk oyun alanları oluşturulması ve yaz sezonundaki trafik yoğuluğu konusunda önlemler alınması gibi konularda çalışma yapılmasını istediklerini bildirdiler. Toplantıda ayrıca, Adrasan'a yapılacak çalışmalar konusunda bu tür toplantıların daha sık yapılması ve toplumda bir Adrasan markası oluşturulması konusunda başka bölgelerde de incelemeler yaparak uygulanabilir projelerin Adrasan'da uygulanması temennisiyle sona erdi. 


Batı Antalya


Haber A Gazetede şu şekilde yer aldı;


Kumluca Belediyesi meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Başkan Yardımcısı Süleyman Falay, meclis üyesi Kudret Acar ve Adrasanlı turizm işletmecileri katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Çetinkaya, Adrasan'ı Kumluca'nın turizme açılan penceresi olarak gördüklerini, bu konuda yapılacak kalıcı çalışmalarla Adrasan turizmini doğal ve sürdürülebilir şekilde gelecek nesillere aktarmak istediklerini söyledi. 


Sezon öncesi yapılan bu toplantıda turizm sektörü işletmecileriyle Adrasan'da neler yapılabileceği ve yerel yönetimler gerekse işletmecilere düşen görevleri konuşmak istediklerini aktaran Başkan Çetinkaya, toplantıdan çıkacak fikir ve görüşlerin Adrasan'ın geleceğine yön vereceğini ümit ettiğini kaydetti. 


Daha sonra konuşan turizm işletmecileri de Adrasan'da sürdürülebilir turizm yapılması için imar planının bir an önce hayata geçirilmesi, liman yapımının hızlandırılması, sezon hazırlığının belirli bir dönemde sonlandırılması, çevre temizliği, dere kenarına yürüyüş yolu yapılması, çocuk oyun alanları oluşturulması ve yaz sezonundaki trafik yoğunluğu konusunda önlemler alınması gibi konularda çalışma yapılmasını istedi.



A Gazere


Geri Dön