23 / 04 / 2024

Kumluca'da elektrik kesintileri azalacak!

Kumluca'da elektrik kesintileri azalacak!

Kumluca'da yaşanan elektrik kesintilerinin, gelecekte yaşanacak kesintilere çözüm için yapıldığı bildirildi. Öztürk, bu durumun düzeltilmesi için ilçe genelinde çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.



Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'yı makamında ziyaret eden CLK Akdeniz Elektrik AŞ yetkilileri, ilçede yaşanan elektrik kesintileri hakkında bilgilendirmede bulundu.


CLK Akdeniz Elektrik AŞ Kumluca Sorumlusu Ali Öztürk ve CLK Akdeniz Elektrik AŞ Perakende Satış Sorumlusu Mustafa Kaptı, ilçede yaşanan elektrik kesintileri ve yürütülen çalışmalar hakkında Çetinkaya'ya bilgi verdi.


İlçede enerji nakil hatlarının en az 30 yıllık olduğunu ifade eden Öztürk, her geçen gün artan enerji kullanımının mevcut hatlarla sağlanmasının aksaklılara neden olduğunu vurguladı.


Bu durumun düzeltilmesi için ilçe genelinde çalışmalar yürütüldüğünü kaydeden Öztürk, şöyle konuştu:


"Son bir yıldır Kumluca'ya elektrik konusunda büyük yatırımlar yapıyoruz. Bunlara rağmen enerji sıkıntısı yaşanmasının nedeni, enerji altyapısının ihtiyaçlara cevap vermemesi ve her geçen gün enerji kullanımın artmasıdır. Çalışmalarımızın büyük bölümünü tamamlamış durumdayız, çalışmalarımız tamamlandığında yaşadığımız sıkıntılar ortadan kalkacak."


Başkan Çetinkaya da ilçenin iklimsel yapısı yüzünden hem kış hem de yazın enerji kullanımının yoğun olduğunu, yaşanan sıkıntıların vatandaşları zor durumda bıraktığını söyledi. CLK Akdeniz Elektrik AŞ'nin son altı ayda ilçeye 2,3 milyon lira yatırım gerçekleştirdiğini hatırlatan Çetinkaya, yatırımların amacının yaşanan enerji sıkıntılarına çözüm bulmak olduğunu vurguladı.


CLK Akdeniz Elektrik AŞ Perakende Satış Sorumlusu Mustafa Kaptı, abonelerin sayaçlarının geç okunduğu yönündeki sıkıntının, bir defaya mahsus faturaların güncellenmesinden kaynaklandığını söyledi. Kaptı, bundan sonra sayaçların aylık okunacağını ve böyle bir aksaklık yaşanmayacağını bildirdi.


Antalya Hilal


Geri Dön