29 / 03 / 2024

Kütahya Simav'a 200 kapasiteli öğrenci yurdu yapılıyor!

Kütahya Simav'a 200 kapasiteli öğrenci yurdu yapılıyor!

Kütahya' nın Simav ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı' nın "Kızlar Erkekler Yurt Sayesinde Okuyor" projesi kapsamında yapılacak, 200 kapasiteli erkek öğrenci yurdunun temeli atıldı...



Kütahya'nın Simav ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın "Kızlar Erkekler Yurt Sayesinde Okuyor" projesi kapsamında yapılacak, 200 kapasiteli erkek öğrenci yurdunun temeli atıldı. 


KÜTAHYA, AA Kütahya'nın Simav ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın "Kızlar Erkekler Yurt Sayesinde Okuyor" projesi kapsamında yapılacak, 200 kapasiteli erkek öğrenci yurdunun temeli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde düzenlenen sade bir törenle atıldı. 


Aynı proje kapsamında yer alan 200 kapasiteli Kız Öğrenci Yurdunun temelinin ise yarın Anadolu Kız Meslek Lisesi bahçesine atılacağı bildirildi. Simav Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde düzenlenen sade temel atma törenine katılarak çalışmalar hakkında yüklenici Aşkaleliler müteahhit firma yetkilisi Yakup Tongadur ve okul müdürü Zafer Varlı'dan bilgi aldı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kaynaklarıyla ilçeye yapılacak 200 kapasiteli erkek öğrenci yurdu temelinin atıldığını ifade eden firma yetkilisi Tongadur, 200 kapasiteli kız öğrenci yurdu temelinin de yann atılacağını söyledi. 


Her iki öğrenci yurdunu sözleşme gereğince 320 günde bitirme taahhüdünde bulunduklarını ifade eden Tongadur, işi gününden önce teslim edebilmek için firma olarak çalışmalanna geceli gündüzlü devam etmek istediklerini bildirdi. 


200 erkek kapasiteli öğrenci yurt binasının hem ilçe hem de okulları için bir ihtiyaç olduğunu ifade eden Simav Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Zafer Varlı, öğrencilerin büyük çoğunluğunun kırsal kesimden çevre il ve ilçelerden gelerek okullarında eğitim gören dar gelirli ailelerin çocuklarından oluştuğunu ve zor şartlar altında eğitim aldıklarını bildirdi. 


Yurt binasının hizmete girmesiyle eğitimde kalitenin artacağını ifade eden Varlı, Yurt binası tamamlandığı devlet öğrencilerimize parasız yatılı hizmet verecek. Yurtlar tamamlandığında Milli Eğitim Bakanlığına devir edilecek. İşletmelerini de okul yönetimleri yapacak" şeklinde konuştu. Simav Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü £etin Balamur her iki öğrenci yurdunun 3 milyon 713 bin liraya Akçakalelir İnşaat firmasına ihale edildiğini ve 320 günlük sürenin başladığım bildirdi. Uzun, Radyo 7de kütüphane hizmetlerini anlattı Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Radyo 7nin Tüyap Kitap Fuan'nda gerçekleştirilen canlı yayınına katıldı. Radyo Programcısı Umut Öztürk'ün sunduğu programda Başkan Uzun, Beylikdüzü'ndeki kütüphane hizmetlerinden bahsetti. 


Hürses Gazetesi 


Geri Dön